QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Recitál "Můj táta Dědek“ oživí Jiřího Šindeláře. Zbývají poslední lístky

23.01.2019 14:01

Jiří Dědek Šindelář je jasně jednou z největších legend české hudební scény. Unikátní recitál na jeho počest se odehraje v Měšťanské besedě.

02

Legenda české rockové scény Jiří Šindelář by letos v lednu oslavil kulaté 70. narozeniny. U této příležitosti se rozhodl jeho syn Michal Šindelář uspořádat speciální recitál.

"S tátou se mi na jevišti hrálo asi nejlíp,“ říká muzikant a zpěvák Michal Šindelář, syn slavného baskytaristy Katapultu Jiřího Dědka Šindeláře. Ten zemřel náhle před deseti lety jen dva dny po svých narozeninách.

A právě k těmto výročím odkazuje nový komorní recitál Michala Šindeláře, který odstartuje v pondělí 28.ledna v Měšťanské Besedě v Plzni, tedy v místě, kde Katapult odehrál nejeden koncert. "Je to relativně nedávno, co jsem se dozvěděl, jak vznikla tátova přezdívka Dědek a rozhodl jsem se, že toto tajemství odhalím právě až na pondělní premiéře v Plzni,“ dodává hudebník.

Součástí koncertu bude i výstava rodinných fotografií Jiřího Šindeláře nebo přehlídka baskytar a kostýmů, ve kterých populární muzikant vystupoval. "Koncert je rozdělen do dvou částí. V té první budu hrát převážně písničky, které měl táta rád a po přestávce bude prostor i na historky a dotazy diváků,“ odkrývá Michal Šindelář a dodává, že hostem pondělní premiéry bude bratr Jiřího Šindeláře, akademický malíř Jaroslav Šindelář.

Zájem o podobný program projevila i další města nejen v Čechách, ale i na Slovensku. "Na Slovensku je velmi silná fanouškovská základna Katapultu a myslím, že by posluchači takový program ocenili. Termíny dalších koncertů budeme postupně přidávat na naše stránky,“ říká s úsměvem Šindelář.

Posledních pár vstupenek na pondělní koncert je k dispozici na pokladně Měšťanské Besedy.

FOTO: archiv Michal Šindelář

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24