Tři zranění při nehodě u Číháně. Mladý řidič nedal přednost autu na hlavní silnici

13.03.2020 18:30     13.03.2020 19:47

Dvě osobní auta havarovala na silnici 22 mezi Klatovy a Horažďovicemi. Zraněného mladíka dopravil do nemocnice vrtulník.

vrtulník ilustrační foto Milan Janoch (1)

K nehodě dvou osobních aut došlo na křižovatce Plánice x Kolinec x Zavlekov v pátek 13. března před šestou hodinou večer.

Muž a žena jsou zraněni, dvě děti dopravili záchranáři do nemocnice na pozorování. "Letecká záchranná služba z místa nehody transportovala muže ve věku 22 let na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň se středně těžkým zraněním. Ženu a muže ve věku cca 38 let jsme transportovali s lehkým až středně těžkým zraněním do Klatovské nemocnice. Ve voze cestovaly i dvě děti, ty jsme transportovali do Klatovské nemocnice k observaci,“ sděluje Andra Divišová ze Zdravotnické záchranné služby Plzensnkého kraje.

"Z dosavadního šetření vyplývá, ze řidič ročník 1998 jel s vozidlem Škoda Fabia od obce Křížovice na Sušici a při vjetí do křižovatky nedal přednost zleva jedoucimu osobnímu autu  Ford S Max, jehož řidič ročník 1982 jel po hlavní silnici ve směru od Horažďovic na Klatovy. Po střetu vozidel zůstala Fabie stát v prostoru křižovatky, Ford byl odmrštěn mimo komunikaci na pole. Z místa bylo transportovano pět osob. Alkohol u řidiče Fordu vyloučen, u řidiče Fabie proveden odběr krve. Komunikace je v tuto dobu již průjezdná. Nehoda je i nadále v šetření," popsala událost policejní mluvčí Dagmar Jiroušková Jersáková. Celková škoda byla policisty odhadnuta na zhruba100 tisíc korun. 

FOTO: ilustrační  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT