Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stroj amputoval ruku dělníkovi ve firmě ve Volduchách

17.05.2016 9:31     17.05.2016 9:45

Záchranka musela v úterý ráno zasahovat v areálu firmy ve Volduchách na Rokycansku. Zhruba 40letý muž tam utrpěl devastující poranění ruky. Neštěstí šetří policie.

DSC02716

Záchranka musela v úterý (17. května) ráno znovu zasahovat v jednom z areálů firmy Borgers na Rokycansku. tentokrát došlo k vážnému úrazu v provozu ve Volduchách. Stroj tam v podstatě amputoval ruku jednomu z dělníků.

Podle všeho došlo k vážnému zranění ve chvíli, kdy jeden z pracovníků firmy manipuloval se strojem. "Zhruba 40letý muž utrpěl devastující poranění horní končetiny. Pozemní cestou jsme ho převáželi na emergency do Plzně," řekla k zásahu mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Do areálu firmy musela vyjet také policie. "Oznámení jsme přijali po 8. hodině ráno od zdravotnické záchranné služby. Muž utrpěl devastující zranění pravé horní končetiny při manipulaci s lisem. Vešekeré okolnosti pracovního úrazu jsou předmětem dalšího šetření policie," řekla mluvčí policie Hana Kroftová. Mimo jiné se bude zjišťovat, zda nedošlo k porušení bezpečnosti práce.

Zhruba před dvěma týdny se velmi vážný úraz stal také v areálu stejné firmy v Rokycanech. Tam pro změnu stroj poranil nohy jednomu z dělníků. Muže pak záchranka transportovala do nemocnice letecky. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT