Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policejní manévry kvůli fotbalu! Do Plzně míří obávaní baníkovci

19.09.2014 11:06

Nedělní fotbalové utkání mezi FC Viktoria Plzeň a Baníkem Ostrava bude opět pod ostrým dohledem policie. Policie potvrdila, že kvůli rizikovému utkání budou platit mimořádná opatření. Do Plzně míří stovky fanoušků Baníku!

ilustrační foto_QAP foto (18)

Nedělní utkání FC Viktoria Plzeň s Baníkem Ostrava budou sledovat nejen vyprodané ochozy Doosan Areny, ale také houfy policistů v ulicích i na stadionu a v jeho okolí. Policie teď dokončila přípravu bezpečnostního opatření a s předstihem je jasné, že do Plzně dorazí stovky fandů.

Utkání mezi Viktorkou a Baníkem, které se chystá na neděli, bylo už předem vyhodnocené tradičně jako rizikové. Dokonce ani vstupenky se kvůli tomu neprodávali přes internet. V tomto týdnu už se na utkání připravovala i policie. Neděle tak bude v Plzni ve znamení policejních manévrů. "Vzhledem k vysoké rizikovosti tohoto fotbalového utkání jsme přípravě bezpečnostního opatření věnovali maximální pozornost a jsme připraveni v případě narušení veřejného pořádku okamžitě a efektivně zasáhnout," potvrdila mluvčí policie Hana Štefflová.

V pohotovosti budou těžkooděnci, psovodi i antikonfliktní tým!

Opatření se rozjede už několik hodin před samotným utkáním. Do Plzně mají fanoušci Baníku dorazit vlakem. "Na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou dohlížet mimo jiné i policisté pořádkové jednotky. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. Do policejního opatření byli zahrnuti i členové antikonfliktního týmu a kolegové z oddělení služební kynologie se služebními psy. Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra," popisuje přijatá opatření mluvčí policie.

Fanoušci Baníku jsou pověstní a předchází je ne příliš dobrá pověst. Vedení ostravského kubu dokonce kvůli nepokojům zavedlo v letošní sezóně prodej lístků na domácí utkání na základě rodných číslech a chtělo zvýšit i další bezpečnostní opatření. Ultras se ovšem postavili proti a domácí zápasy Baníku bojkotovali. Vedení tak ustoupilo tlaku a prodej vstupenek na rodná čísla i další podmínky opět zrušilo.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT