Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oslava uvaření první várky piva v Prazdroji

27.09.2010 8:22

První říjnový víkend oslaví Plzeňský Prazdroj 168. výročí uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Ve dnech 1. až 3. října se v areálu pivovaru Plzeňský Prazdroj, v restauraci Na Spilce a v Pivovarském muzeu uskuteční celá řada zajímavých akcí.

168. výročí uvaření první várky piva Pilsner Urquell se bude o nadcházejícím víkendu 1. - 3. října slavit v Plzeňském Prazdroji. Připraven je bohatý program nejen v pivovaru ale i v restauraci Na Spilce.

Oživené prohlídky pivovaru

Sobota 2. a neděle 3. října od 10:00 do 18:00 hodin v pivovaru Pilsner Urquell ožijí pivovarské sklepy. Uvidíte, jak se pivo v Plzni vařilo dřív, potkáte stavitele plzeňského pivovaru a Josefa Grolla, prvního sládka, který dal vzniknout světoznámému ležáku, proniknete do tajemství mistrů bednářů a sklepmistrů, kteří se starali o kvašení a zrání piva ve sklepích, výjimečně budou zpřístupněny ty části pivovarských sklepů, kam se běžně nepodíváte, možná zahlédnete i tajemného patrona těchto sklepů a  na závěr prohlídky si vychutnáte nefiltrované a nepasterizované pivo Pilsner Urquell čepované přímo z dubových ležáckých sudů. Prohlídky začínají v 10:00, 11:30, 12:30, 14:00, 15:00, 16:00 a 17:00 hodin.

Paměť pivovaru v knihách

Pivovarské archivy a depozitáře vydávají své poklady! Výstava zrestaurovaných pamětních knih Měšťanského pivovaru z 19. století, mezi které patří i bohatě zdobené Album exportních distributorů Měšťanského pivovaru z roku 1892. Toto album bylo v letošním roce pečlivě zrestaurováno.

Restaurátorská dílna

2. a 3. října proniknete do tajů péče o (nejen) historické předměty. Sami si vyzkoušíte, jak se pozlacuje, jak se čistí a restaurují obrazy nebo jak pracuje archeolog. Kromě toho si sami vyrobíte a odnesete například pozlacenou minci nebo patinovaný obrázek.

Na Spilce

Od 1. - 3. října budou připraveny nejrozličnější knedlíkkvé speciality od mistrů kuchařských. Každý večer od 19 do 23 hodin zpříjemní živá hudba.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT