Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Slavnosti svobody budou pod dohledem policie. Byla přijata preventivní bezpečnostní opatření

03.05.2024 14:39

Plzeňští policisté budou v následujících dnech v souvislosti s oslavami osvobození Plzně dohlížet na veřejný pořádek a na plynulost a bezpečnost silničního provozu. V centru Plzně se můžete potkat s policisty vybavenými balistickou ochranou a dlouhými zbraněmi.

1

Ve dnech 3. až 6. května 2024 proběhnou na území Plzně Slavnosti svobody. Oslavy osvobození Plzně americkou armádou jsou rozděleny na několik na sebe navazujících akcí, které se uskuteční převážně v historickém jádru města a v dalších lokalitách. O programu jsme psali více ZDE.

Policisté budou ve spolupráci se strážníky městské policie a dalšími složkami ve zvýšené míře dohlížet na zajištění klidného průběhu této slavnostní akce. Zaměří se na zajištění klidu a veřejného pořádku a na bezpečnost a plynulost silničního provozu. V případě průjezdu historických vozidel městem Plzní budou policisté společně se strážníky přítomni po celé trase.

V rámci oslav dojde také k řadě dopravních omezení. Psali jsme detailně ZDE.

"S ohledem na větší počet parkujících vozidel, žádáme občany i návštěvníky Plzně, aby dbali na dodržování dopravního značení, respektovali pokyny policistů a byli ohleduplní vůči ostatním účastníkům silničního provozu," uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

V souvislosti se zasedáním vlády, kdy byla přijata preventivní bezpečnostní opatření a v souvislosti s platným prvním stupněm ohrožení terorismem, se mohou občané také v rámci „Slavností svobody Plzeň 2024“ setkat s policisty vybavenými balistickou ochranou a dlouhými zbraněmi.

Jejich působení v takové výstroji a výzbroji je ryze preventivním bezpečnostním opatřením. O opatření jsme psali více ZDE.

"Policisté dělají maximum pro bezpečí našich občanů a v případě potřeby se na nás neváhejte obrátit," dodala mluvčí.

Foto ilustrační PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství