Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Je pro lyžování dost sněhu? Kam vyrazit o víkendu na lyže?

07.01.2011 8:31

Chystáte se o víkendu vyrazi na lyže, snowboard nebo běžky, podívejte se, jaké sněhové podmínky mají sjezdovky a běžecké tratě v Plzeňském kraji. Přehled pro Vás připravil QAP.cz!

lyžařská škola

Kam o víkendu vyrazit s lyžemi, snowboardem nebo běžkami v Plzeňském kraji? QAP.cz to vi!

Na Špičáku je přibližně 90 cm sněhu a navíc se sjezdovky uměle zasněžují. V provozu je v pátek 7. ledna 14 sjezdovek a 8 vleků. O víkendu zde bude krásně polojasno a teploty od -1 do 1°C a po víkendu se ještě ochladí. Více najdete na lyzovani.spicak.cz.

V sobotu 8. ledna tu navíc začínají víkendové lyžařské a snowboardové kurzy, které trvají celkem šest dnů (o víkendech), až do 13. února.

Ideální podmínky jsou také na železnorudských Samotách. Areál je vhodný především pro rodiny s dětmi, nejmenší lyžaři tu mají i pojízdný koberec. Začátečníci na lyžích a snowboardech mohou využít nový vlek v areálu. Na Samotách se  lyžuje i večer za umělého osvětllení. 

V Železné Rudě Nad nádražím je na sjezdovkách 60 až 80 cm sněhu a také se uměle zasněžují, mimo sjezdovky je průměrně 70 cm sněhu. V provozu jsou všechny čtyři vleky. Sjezdovky rolba upravuje dvakrát denně a využít můžete i večerní lyžování od 18 do 21 hodin.

Lyžařský areál Belveder v Železné Rudě hlásí 50 až 60 cm sněhu a v provozu všechny čtyři vleky. Užít si můžete vždy v pátek, sobotu a středy také večerní lyžování od 18 do 21 hodin. Najdete zde také Snowpark, a to vlevo od vleku Engadin2, který ocení jak snowboardisté, tak lyžaři. Park je dlouhý asi 300 m s jedním větším teréním zlomem a překážkami, jako jsou Butter box, Roura rail či spina s kládou.

Na Zadově je vrstva sněhu od 27 do 85 cm a mimo sjezdovky cca 45 cm, upravené jsou sjezdovky i běžecké tratě. V provozu jsou dvě lanovky a tři vleky. Denně se tu lyžuje i večer od 18 do 21 hodin. Na Churánově je sněhu méně, na sjezdovkách 15 až 30 cm a mimo ně 45 cm. Nové Hutě hlásí 20 až 30 cm sněhu.

V Kašperských Horách je 50 až 75 cm sněhu a otevřeny jsou všechny tři sjezdovky. Novinkou je měřený slalom a pro děti je připraven nový O2 Extra dětský park s pojízdným kobercem a kolotočem. Lyžuje se zde i večer od 18 do 21 hodin.

Otevřen už je i lyžařský areál v Kocourově, kde je přibližně 50 cm sněhu, polojasno a vlek je v provozu. Užít si můžete na 549 metrů dlouhé sjezdovce i večerní lyžování do 21 hodin. O víkendu je otevřeno od 9 hodin, ve všední dny od 14 hodin. Více najdete na www.skikocourov.cz.

V Hartmanicích je přibližně 50 cm sněhu a provozovatelé slibují ideální podmínky pro lyžování. V provozu jsou obě sjezdovky, které se také uměle zasněžují. Ve všední dny se tu lyžuje od 13 do 16 hodin, v sobotu a v neděli od 9 do 16 a středy, pátky a soboty patří i večernímu lyžování od 18 do 21 hodin.

K lyžování láká i Český les. Sjezdovka Sádek bude v provozu v sobotu a neděli, vlek funguj od 9:30 do 12:30 a od 13 do 16 hodin. Od chat v Caparticích Vás ke sjezdovce odveze skútr v 9 a ve 12:30 hodin. Aktuální informace o stavu běžecký tras na Čerchově a Caparticích najdete na www.snehari.cz/cs/lyzarskebezecketrasy. Členové SK Sněhaři také nově upravili běžecké stopy v Domažlicích v okolí rybníka Tří vrb a pod letištem. Nástup je možný od budovy České pojišťovny, a.s. a Okresní správy silnic.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte