Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

V Plzni zastavil slavný Orient Express. Podívejte se na fotky!

15.10.2017 12:23

Na plzeňském hlavním vlakovém nádražíí zastavil v sobotu 14. října slavný Orient Express. Tato legenda mezi vlaky jezdí po Evropě na několika trasách.

orient express (10)

Venice Simplon-Orient-Express - nádherné původní vozy Wagons-Lits jezdí po Evropě na trase Benátky-Paříž, Londýn, Praha -Paříž-Londýn, Benátky- Vídeň- Budapešť atd.

Souprava má 17 rekonstruovaných původních vozů Orient - Expressu, mezi nimi vozy restaurační, lůžkové, služební a bagážní a barový vůz. Průměrně vlak jezdí rychlostí 72 km/h, maximální rychlost je 140 km/h.

Vlak má kapacitu 188 cestujících, posádka má 40 členů. Mezi nimi je například francouzský šéfkuchař, italští číšníci, angličtí a francouzští stewardi. Kromě dvoulůžkových a třílůžkových kabin nabízí i apartmá. Odpolední čaj a snídaně jsou servírovány stewardem až do kabin.

Jízda slavným Orient- Expressem není vůbec žádnou levnou záležitostí, navíc se vyžaduje společenský oděv např. tmavý oblek s kravatou, nejsou povolené jeansy, kraťasy nebo trička. Orient Expressem cestují často slavní členové královských rodin a nejrůznější osobnosti.

Z Plzně pokračoval vlak směrem na Domažlice, další zastávku měl v německém Furth im Waldu.

foto: čtenář Jaroslav Kreisinger

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte