Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

V Plzni Liticích došlo k mohutnému požáru, platil 3. stupeň ohrožení! FOTKY!!!

12.06.2014 17:35     12.06.2014 9:00

Velké pozdvižení vyvolala hustá oblaka dýmu, která se ve čtvrtek v podvečer valila od plzeňských Litic. Hasiči varovali i před toxickými zplodinami hoření. Lidé z okolí neměli otvírat okna a omezit vycházení.

Požár Litice_Vario Plus (11)
DSC01269DSC01268Požár Litice_Vario Plus (14)Požár Litice_Vario Plus (15)Požár Litice_Vario Plus (16)Požár Litice_Vario Plus (17)Požár Litice_Vario Plus (9)Požár Litice_Vario Plus (10)Požár Litice_Vario Plus (11)Požár Litice_Vario Plus (12)Požár Litice_Vario Plus (13)pohled z Černic _foto od čtenáře QAPu (1)pohled z Černic _foto od čtenáře QAPu (2)pohled z Černic _foto od čtenáře QAPu (3)

Pořádné pozdvižení vyvolala ve čtvrtek po sedmnácté hodině hustá oblaka dýmu, která se valila poblíž plzeňských Litic a byla vidět na kilometry daleko. K explozi a následnému požáru došlo v areálu firmy Varia-plus na Klatovské třídě v Liticích a na místě zasahovalo 17 hasičských jednotek. Jeden z hasičů musel být ošetřen, jinak nedošlo k žádnému zranění.

17:35

,,Celou událost jsme měli hlášenou v 17:14. Jedna z budov už lehla popelem, plameny ale přeskočily i na druhou budovu. Naštěstí je to mimo obytnou zónu, takže nebyla nutná evakuace osob. Nikdo nebyl usmrcen ani zraněn," potvrdila QAPu prvotní informace policejní mluvčí Hana Štefflová.

18:32

,,Momentálně na místě zasahuje zhruba 120 hasičů. Plameny už nešlehají, nicméně varujeme všechny lidi z okolních obcí před nebezpečím toxických zplodin hoření. Na místě je už měřící vůz chemické laboratoře z Třemošné, který situaci monitoruje. Každopádně platí třetí stupeň poplach a lidé by určitě měli zavřít okna. Až budeme znát výsledky, tak městská policie bude objíždět ta postižená místa a varovat bude i místní rozhlas," popsal QAPU krátce po půl sedmé večer aktuální situaci operační důstojník hasičů Aleš Bucifal. ,,K žádnému zranění osob nedošlo. Došlo ale ke kolapsu jednoho z hasičů z důvodu vysoké fyzické zátěže. Ošetřili ho lékaři a dál pokračoval v hašení," dodal.

19:04

,,V souvislosti s požárem haly v Liticích upozorňujeme občany obcí: Dobřany, Chlumčany, Lhota, Litice a Valcha, aby nevětrali a pokud možno nevycházeli ven, popřípadě svůj pohyb v okolí požáru omezili na nezbytně nutnou dobu," takové bylo následné varování hasičů Plzeňského kraje Pavla Jakoubková. 

Firma Varia-plus se zabývá prodejem gastronomických provozů, výčepní techniky nebo například zmrzlinových strojů.

19:41

,,Kromě vyšetřovatele příčin požáru je na místě i specialista z řad PČR a technik TÚPO z Prahy. Příčina vzniku požáru není v tuto chvíli jasná, vyšetřování se pravděpodobně protáhne na několik dní. Škody se předpokládají v řádech milionů," doplňuje mluvčí hasičů s tím, že zasahovaly jednotky HZS Pzeň Košutka, Slovany, Střed, CHL Třemošná, HZSP SŽDC Plzeň, ZÚ Hlučín, Zbiroh, JSDH Bolevec, Doudlevce, Koterov, Litice, Skvrňany, Šlovice, Štěnovice.

21:01

,,Krátce před 21. hodinou, tedy téměř po čtyřech hodinách náročného zásahu, dostali hasiči požár pod kontrolu," přinesla dobrou zprávu mluvčí Pavla Jakoubková.

pátek 9:00

Lidé už mohou větrat! "V souvislosti se včerejším požárem haly v Liticích bylo občanům okolních obcí (Dobřany, Chlumčany, Lhota, Litice, Valcha) doporučeno nevětrat a omezit pohyb venku na nezbytně nutnou dobu. Důvody tohoto omezení v ranních hodinách pominuly, proto toto doporučení s platností k 8:30 hodin ráno odvoláváme," uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

 

FOTO:Pavel Němeček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství