Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Stíhačky poletí nad Klatovskou třídou

02.05.2010 9:13     02.05.2010 9:31

Convoy of Liberty už se připravuje na průjezd Klatovskou třídou. Letos bude kolona skutečně výjimečná, proletí se nad ní i dvě stíhačky značky Gripen.

"V Sukově ulici na Borech už se řadí kolona vojenských historických vozidel Convoy of Libertya v 11 hodin se vydá na cestu po Klatovské třídě. Její průjezd bude letos zcela jedinečný, v 11:21 nad ní proletí bojové letouny Armády ČR JAS-39 Gripen," uvedla v neděli 2. května před půl desátou ráno mluvčí magistrátu Edita Vighová a dodala, že než kolona dorazí na Chodské náměstí, bude divákům hrát jazzová kapela.

"U Tylova divadla bude hrát Kapela 35. pěšího pluku Plzeň Foligno a představí se Mažoretky Maršálky. V čele kolony pojedou američtí a belgičtí veteráni druhé světové války," sdělila Vighová.

V Convoy of Liberty se vedle domácích klubů vojenské historie představí se svou technikou také účastníci z Německa, Belgie, Švýcarska, Itálie a Francie. "Celkem se přihlásilo na 230 historických vozidel a kolem čtyř stovek osob," prozradila Vighová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT