Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Šmejdi útočili na Domažlicku! Policie šetří další předváděcí akci

21.11.2014 7:05

Policie na Domažlicku vyšetřuje další případ podvodného jednání při předváděcích akcích. Senior nakoupil věci za víc jak 20 tisíc, když je vrátil, peníze mu nikdo zpátky nedal. Před Vánoci mohou podobné akce sílit!

Nový transporter PČR_foto_QAP (19)

Policie na Domažlicku prošetřuje jednu z předváděcích akcí, která se odehrála v Horšovském Týně. Senior na ní koupil věci za víc jak 20 tisíc. Když je vrátil v zákonné lhůtě, peníze mu nepřišly. Policie celou věc šetří kvůli podezření z podvodu a především před podobnými akcemi varuje.

Policie se zabývá předváděcí akcí, která se konala v Horšovském Týně na Domažlicku už na začátku letošního roku. Důchodce na ní zakoupil nejrůznější věci za poměrně slušnou částku. "73letý muž uzavřel se společností, kterou zastupovala dosud blíže neustanovená osoba, kupní smlouvy, jejichž předmětem byl prodej pečícího kastrolu, sada nožů a čajová konvice. Částka byla vyčíslena na 2 999 korun. Dále si senior zakoupil vysavač a nádobí v celkové hodnotě 19 990 korun. Celkově se jednalo o 22 989 korun," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Následně se seniorovi ale celá věc rozležela v hlavě a rozhodl se od kupní smlouvy odstoupit. "Muž v zákonné lhůtě využil svého práva a odstoupil od kupní smlouvy. Všechny zakoupené věci, které byly předmětem kupní smlouvy, zaslal prodávající společnosti. Ta zboží převzala, ale do současné doby poškozenému muži kupní cenu nevrátila," doplnila policejní mluvčí s tím, že senior se na policii obrátil až tento týden a ta okamžitě začala věc šetřit kvůli podezření z podvodu.

Předváděcích akcí šmejdů může před Vánoci přibývat! Policie před podobnými akcemi varuje...

I když kampaň proti šmejdům běžela celou republikou, předváděcí akce podobného typu se stále objevují. Navíc před Vánoci by jich mohlo přibývat. Lidé by tak měli být maximálně opatrní. "V souvislosti s tímto případem apelujeme na občany, kteří se rozhodnou účastnit nějaké předváděcí akce, aby byli velmi obezřetní a nenechali se snadno ovlivnit. Prodejci jsou ve většině případů proškoleni v oblasti psychického nátlaku na kupující a mají předem připravený scénář, jak při prodeji mají postupovat. Nejlepší prevence je neúčastnit se těchto předváděcích akcí," uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství