QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V areálu Škodovky hrozil výbuch! Zasahovalo osm jednotek hasičů - FOTKY

17.12.2018 8:56

Hasičské manévry v areálu plzeňské Škodovky spustil požár v hale jené z tamních firem. Ohnisko požáru bylo ve výšce zhruba patnácti metrů, navíc hrozil výbuch...

1
132

Celkem osm jednotek hasičů zasahovalo v neděli v areálu plzeňské Škodovky, kde došlo k požáru ve střešní konstrukci haly jedné z místních firem. Pracovníci firmy hasičům ukázali ohnisko požáru. Nacházelo se ve výšce zhruba patnácti metrů na spojnici střech dvou hal.

"Prohořívala tam boční stěna objektu a bylo vidět začínající požár střechy. Bylo rozhodnuto o vypnutí energií, plynu a elektrického proudu a hasiči byli upozorněni na dvě žíhací pece, v nichž probíhalo hoření. Ohniska se nacházela v cca patnácti centrimetrové vrstvě prachu, který žhnul. Tím, jak odpadával z ocelových nosníků, zakládal další nová ohniska," popisuje mluvčí hasičů Petr Poncar.

Velitel zásahu si na místo povolal jednotku z hasičské stanice Košutka a také jednotky z II. stupně požárního poplachu jako zálohu. Hrozilo, že se požár rozšíří na střechu s dřevěným podbitím, navíc hrozil výbuch prachu. "Vzhledem k tomu, že se nedalo ke konstrukci haly dostat, bylo nutné žhnoucí prach srážet vodním proudem a dohašovat na zemi haly. Existovalo tedy reálné riziko výbuchu prachu. K tomu naštěstí nedošlo a po prolití hlavních ohnisek byly dobrovolné jednotky odeslány zpět na základny. Při likvidaci skrytých ohnisek bylo použito vysokotlaké hasicí zařízení COBRA," dodává Petr Poncar.

Požár nakonec způsobil škodu kolem půl milionu. Příčina je nadále v šetření.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT