QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Velikonoce v Plzni: Opilci se váleli na chodnících i na odpadkovém koši – FOTKY

02.04.2024 14:00

Dveře na záchytce se o Velikonocích netrhly! Skončilo tam hned několik opilých mužů, které v ulicích během víkendu posbírali strážníci Městské policie Plzeň.

Velikonoce 24_MPP (1)
Velikonoce 24_MPP (1)Velikonoce 24_MPP (2)Velikonoce 24_MPP (3)

Předčasnou výslužku ve formě pobytu v protialkoholní záchytné stanici si vykoledoval již v pátek odpoledne 52letý muž. Poté, co si notně zavdal z láhve vodky před provozovnou v ulici U Prazdroje, ulehl k odpočinku na chodník. Jaké bylo jeho překvapení, když ho probudila hlídka městské policie.

„Opilému muži se podlamovaly nohy a z místa nebyl schopen odejít po svých. Dechová zkouška vykázala pozitivní výsledek 4,14 promile,“ uvedla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

O několik minut později se k němu přidal Plzeňan, který ten den namísto rodinné oslavy svých 66. narozenin, strávil večer v protialkoholní záchytné stanici. „Množství vypitého alkoholu na něj působilo zřejmě jako zemská přitažlivost. Vrávoral centrem města a padal na zem, čímž ohrožoval svůj život a zdraví. Dechové zkoušky nebyl ani fyzicky schopen,“ popsala mluvčí policie.

Poněkud nezvyklou polohu pro poalkoholový odpočinek zvolil v sobotu vpodvečer na zastávce Domažlická 44letý muž. Jako pohovka mu posloužil odpadkový koš u zastávky MHD.

„Strážníci opatrně muže přenesli na trávník a uložili jej do stabilizované polohy. Dechovou zkoušku se u muže nezdařilo provést. Po vystřízlivění s ním strážníci dořešili přestupkové jednání, kterého se dopustil tím, že vzbuzoval veřejné pohoršení,“ doplnila Jana Pužmanová.

Kvůli silné opilosti strávil pondělní večer ve stejném zařízení i 48letý muž. Strážníci jej sbírali o půl čtvrté odpoledne z chodníku ve Veleslavínově ulici. Hlídka muže vyzvala k provedení dechové zkoušky, kdy přístroj naměřil hodnotu 3,02 promile v jeho dechu.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy