Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Bavorské Rudě probíhá výstava Salvador Dalí, navštívit ji můžete do března

06.02.2014 13:51

Mimořádná výstava unikátních grafických děl španělského surrealisty Salvadora Dalího je k vidění v Bavorské Rudě hned za hranicemi. Výstavu můžete navštívit v galerii vybudované z bývalé pošty.

salvador dalí

Mimořádná výstava v Bayerisch Eisenstein probíhá až do poloviny března letošního roku. K vidění jsou Dalího mistrovská grafická díla. Výstavu můžete navštívit v galerii Kunsträume hned vedle nádraží.

Galerii najdete v Bavorské Rudě přímo vedle hraničního nádraží, vydat se za kulturními zážitky tak můžete i vlakem. Galerie byla vybudována v loňském roce v budově bývalé pošty.

Výstava u našich sousedů se věnuje méně známým Dalího dílům, a to grafikám. Vystavené jsou z velké části barevné tiskové litografie, dřevoryty a rytiny a také Dalího patrně nejznámější cyklus grafických prací. Jedná se o litografie k „Donu Quijotovi".  Největší zvláštností jsou ale tzv. „Caprichos", 80 rytin suchou jehlou, ve kterých Dalí surrealisticky přepracoval rytiny Francisca de Goyi. Výstava je obohacena dvaceti fotografiemi Václava Chocholy, mistra české fotografie.

Vstupné na výstavu činí 7,- Euro pro dospělého. (1 Euro Vám pak odečtou při konzumaci v restauraci), zvýhodněné vstupné pro studenty a zdravotnně postižené je 5,50 Euro. Děti od 10 do 15 let platí 1 Euro, od 15 do 18 let 2 Eura. Kompletní ceník najdete zde.

Otevřeno je od středy do neděle od 11:00 do 17:30 hodin, v pondělí a úterý je zavřeno!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství