Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zelená je barva Plzně, upozorňuje výstava ve Smetanových sadech

11.03.2022 10:56

Od 10. března je ve Smetanových sadech v Plzni k vidění výstava dvaceti velkoformátových fotografií. Všechny spojuje šetrný dopad na přírodu a životní prostředí.

Zelené město_foto Z. Vaiz

Velkoformátové fotografie před Vědeckou a Studijní knihovnou Plzeňského kraje ve Smetanových sadech v Plzni sdružuje zelená barva – to proto, že je barvou přírody, klidu a relaxace. A také je jednou ze čtyř základních barev města Plzně. Zelená je rovněž základní barvou pro neformální, nepolitické a otevřené sdružení Zelené město spojující město Plzeň, Plzeňské městské dopravní podniky, Čistou Plzeň, Plzeňskou teplárenskou, Vodárnu Plzeň, Škodu Transportation, Plzeňský Prazdroj a Plzeňský kraj.

Společně i každý zvlášť se snažíme minimalizovat dopady své činnosti na životní prostředí, aktivně podporujeme jeho ochranu a systematicky usilujeme o lepší životní podmínky nás všech. Právě tato výstava představuje zajímavé projekty, které tyto konkrétní cíle naplňují, vysvětlil primátor města Plzně Pavel Šindelář.

Jde například o projekt zelené střechy v tramvajové vozovně Slovany, zařízení pro energetické využití odpadů ZEVO Plzeň, třídění odpadu nebo síť sběrných dvorů, revitalizaci parku za OC Plzeň Plaza, proměny okolí Hrádeckého potoka v Červeném Hrádku nebo městskou péči o zeleň, jež obnáší práci ve 26 parcích s 352 hektary trávníků a skoro devět tisíc metrů čtverečních záhonů. Další zajímavostí jsou dvě tisícilitrová akvária ve Vodárně Plzeň, která jsou se svými obyvateli – okouny, ploticemi, líny, japonskými kapry nebo jesetery – jedním z indikátorů čistoty plzeňské pitné vody.

Výstavu, která bude k vidění do konce března, připravily zapojené subjekty v projektu Zelené město, které tvoří zdravější a přátelštější prostředí pro život v Plzni v oblasti životního prostředí i společenské odpovědnosti.

 

foto: Z. Vaiz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT