QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Klatovech budou děkovat zdravotníkům promítáním na nemocnici

27.03.2021 14:49

Neobvyklou formu poděkování zdravotnickému personálu zvolili v Klatovech. Děkovat budou promítáním děkovného vzkazu na budovu Klatovské nemocnice.

klatovska nemocnice

Za celou akcí je pracoviště Dobrovolnického centra ADRA. 1. dubna bude od 20:00 promítat děkovný vzkaz na budovu Klatovské nemocnice. Veřejnost může videomapping sledovat, samozřejmě při dodržení všech opatření, z chodníku v Plzeňské ulici. Projekce bude trvat cca hodinu.

„Nemocnice a její covidová lůžka jsou od podzimu prakticky pořád zaplněná a i když to v posledních dnech vypadá na zlepšení, tak vyhráno zdaleka ještě není. Sestřičky, lékaři i záchranáři už toho mají v uvozovkách plné kecky. A to nejmenší, co můžeme udělat, je, že jim poděkujeme a dáme tak najevo, že o jejich práci víme a vážíme si jí,” říká dobrovolník klatovské Adry Roman Schavel.

Centrum Adra spolupracuje s Klatovskou nemocnicí už přes rok. „I díky kontaktu s nemocnicí vidíme, že zdravotníci pracují s vypětím všech sil a na hranici lidských možností a je nám jasné, že by se na ně nemělo zapomínat a že si poděkování zaslouží. Proto jsme připravili vzkaz, který jim chceme 1. dubna věnovat a alespoň v prvních minutách doplnit i tematickým hudebním doprovodem,” říká vedoucí regionální pobočky Adry v Plzni Nikola Novák.

Pomoci si váží i v Klatovské nemocnici. „Dnes a denně vidím obětavou, náročnou, ale zároveň kvalitně odvedenou práci při léčbě a péči o pacienty. I za sebe proto děkuji nejen našim kmenovým zdravotnickým pracovníkům, ale i studentům, kteří nám pomáhají v odběrovém místě a v očkovacím centru. A samozřejmě poděkování patří i pravidelným sponzorům a dárcům, kteří na nás myslí a pravidelně zásobují naše zaměstnance ovocem, pitím, vitamíny a občerstvením. A v neposlední řadě i dobrovolníkům, jako jsou třeba lidé z Adry. Děkujeme,“ uvedla hlavní sestra Vladislava Veselá.

foto. ilustrační fcb Klatovská nemocnice

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24