Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

V Plzni se blíží fotbalový svátek, Doosan Arenu se chystá dobý(í)t SPARTA!!!

16.08.2013 9:05

Hráče FC Viktoria Plzeň čeká v 5. kole Gambrinus ligy Sparta, která letos zůstává též neporažená. Vyprodaná Doosan Arena uvidí tento ostře sledovaný zápas v sobotu ve 20:15. 

686T0961

Plzeňské fotbalisty čeká v sobotu zápas podzimu, tedy alespoň z pohledu fanoušků. V 5. kole Gambrinus ligy se pokusí viktoriánskou neporazitelnost překonat tradiční rival - AC Sparta Praha. Plzeň ale bude mít výhodu domácího prostředí a kupředu ji požene beznadějně vyprodaná Doosan Arena, zápas startuje ve Štruncových sadech 17. srpna ve 20:15.

Pro plzeňské fanoušky je to doslova fotbalový svátek, což se potvrdilo už při prodeji lístků. Lidé byli ochotní stát před Doosan Arenou už od pěti ráno, aby se na ně dostalo a během necelých tří hodin bylo beznadějně vyprodáno. Utkání je o to víc prestižnější, že se jedná o souboj prvního a druhého týmu tabulky.

Přestože se na internetových fórech se rozhořely vášnivé diskuze, Pavel Vrba zůstává klidný. Před sledovaným utkáním měl tým více času na přípravu. „Těšilo by mě to, kdybychom měli všechny hráče k dispozici. Bohužel jsme byli bez šesti hráčů, kteří měli reprezentační povinnosti ať za český nebo slovenský národní tým. Z tohoto pohledu to bylo složitější. Někteří hráči také doléčují svá zranění, takže jsme trénovali v omezeném počtu dvanácti nebo třinácti hráčů. To je ovšem úděl týmů, které mají své hráče v reprezentaci," říká Pavel Vrba. „O Spartě jsem přemýšlel hned po losování. Zjišťovali jsme, kolikátý zápas s nimi hrajeme. Věděli jsme, že nás to potká v období, kdy si myslím, že to není úplně optimální, to znamená před Champions League a po reprezentačním utkání. Los už je ale takový, my musíme udělat všechno pro to, abychom se kvalitně připravili," dodává kouč. 

Výjimečnost utkání potvrzuje i kapitán Pavel Horváth, který zanedlouho načne už pátou stovku ligových startů! „Sparta je pro fanoušky vždycky výjimečná, je to náš historicky největší klub, proto jsou tato utkání velmi zajímavá. My jsme letos odehráli už dost zápasů a v každém z nich hrajeme o hodně. Pro nás to zase až tak výjimečný zápas nebude," říká Pavel Horváth k sobotnímu duelu. Od posledního vzájemného zápasu se sice sparťanský kádr změnil, ale nemění jeho kvality. „Hráči možná budou jiní, ale měli být velmi dobří a bude to pořád Sparta. Pro nás je to výzva a uvidíme, jak to dopadne," dodává kapitán Viktorky. 

„Já myslím, že bychom naplnili i dvojnásobně velký stadion. Já se těším, opět bude vyprodáno, takže další skvělý zážitek," dodává naprosto výstižně k sobotnímu šlágru kola Pavel Horváth. Pokud na vás lístky nezbyly, nezoufejte. Zápas bude k vidění v televizi, přímý přenos vysílá ČT Sport. 

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství