Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský centrální obvod připravil pro seniory vycházky Nordic Walking

15.05.2024 11:59

Třetí městský obvod zve seniory na vycházky "Nordic Walking aneb 33 kilometrů po Trojce." Připraveno je celkem pět tras od května do září, které v centrálním obvodu vždy začínají i končí. Startuje se již příští týden.

Nordic walking_Pixabay

„Ve spolupráci s lékařkou Lenkou Luhanovou, která má s Nordic Walking neboli severskou chůzí velké zkušenosti, jsme připravili pět tras, které celkem tvoří 33 kilometrů. Postupně tak účastníci obejdou v podstatě celý obvod," říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Nordic Walking je chůze se speciálními holemi. Pokud je někdo ze zájemců nemá, je možné si je na vycházku zdarma zapůjčit. „Jedná se o jeden z nejzdravějších sportů, při kterém zapojujete svaly celého těla. Hole přitom tlumí dopady, a navíc pomáhají zapojit do chůze i horní část těla," vysvětluje MUDr. Lenka Luhanová.

První trasa, která se uskuteční 22. května, povede z areálu DEPO2015 přes Hradiště do sokolovny v Radobyčicích. „Tam bude na účastníky čekat drobné občerstvení. Vycházky jsou určené výhradně seniorům žijícím na území MO Plzeň 3 a jsou zdarma," uvádí místostarosta Ladislav Nový.

Další dvě trasy se uskuteční v červnu. Z radobyčické sokolovny do multifunkčního areálu Škodaland vyrazí senioři 12. 6., a od Škodalandu do sokolovny na Valše 26. 6. 2024. další dvě trasy jsou naplánované po letní prázdninové přestávce. Z Valchy na Novou hospodu se účastníci vydají 11. září. Poslední vycházka se uskuteční 25. 9. a povede z Nové Hospody přes Vejprnice do Skvrňan. Startuje se pokaždé v 10.00 hodin.

Pro absolventy všech tras bude mít obvod na konci překvapení.

Na vycházku je třeba se zarezervovat nejdéle dva dny předem na e-mail: adamkovam@plzen.eu nebo telefonicky na 607 046 983.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství