Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Plzeň má nový památník. Na počest vyhnaným občanům - FOTKY

23.09.2016 10:46

U příležitosti připomínání si událostí září roku 1938 a mobilizace byl v Plzni slavnostně odhalený nový pomník. Umístěný je na výjezdu z města u Klatovské. Podívejte se na fotky.

3

Události září roku 1938 v těchto dnech připomíná řada akcí v regionu. V Plzni byl slavnostně odhalený nový pomník, který se velmi úzce pojí právě s událostmi mobilizace.

"Nový památník v Plzni připomíná občany Československé republiky vyhnané z českého pohraničí v roce 1938. Město Plzeň na jeho realizaci přispělo Českému svazu bojovníků za svobodu částkou 100 tisíc korun," říká mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Nový památník stojí na výjezdu z města nedaleko Klatovské třídy pod borskou věznicí. Na jeho odhalení dorazily zástupy občanů. "Vybudování památníku, který tvoří pylon na žulové dlažbě s reliéfem republiky a přístupem po štěrkové cestě, je sdílenou investicí kraje, města a vlasteneckých organizací," dodává mluvčí magistrátu.

Události září 1938 si o víkendu budou připomínat také na Rokycansku. Muzeum na demarkační linii připravilo akci "Mobilizace 1938", připravený bude bohatý program včetně bojové ukázky. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT