QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Liticích odstartoval evropský turnaj, domácí porazili Dány - FOTKY

01.10.2021 8:24

Litický pozemní hokej zažívá dlouho očekávanou událost, hostí evropský turnaj Trophy II. Hned na úvod se utkali Portugalci s Italy a Litice s Dány. Pro domácí začal šampionát skvěle.

pozemní hokej LITICE (2)
pozemní hokej LITICE (1)pozemní hokej LITICE (2)pozemní hokej LITICE (4)pozemní hokej LITICE (3)pozemní hokej LITICE (5)pozemní hokej LITICE (7)pozemní hokej LITICE (6)pozemní hokej LITICE (9)pozemní hokej LITICE (8)pozemní hokej LITICE (10)pozemní hokej LITICE (11)pozemní hokej LITICE (12)pozemní hokej LITICE (13)pozemní hokej LITICE (14)pozemní hokej LITICE (16)pozemní hokej LITICE (15)pozemní hokej LITICE (17)

Původně se EuroHockey Club Trophy II. mělo hrát v Irsku v květnu v roce 2020. Turnaj se poté přesunul na duben, kde se již Litice přihlásily o pořadatelství, ale i tento termín byl kvůli covidu přesunut. Ve čtvrtek 30. září mohl turnaj odstartovat a hned se začalo ve velkém stylu. V úvodním zápase se představily dva temperamentní týmy, portugalský tým Casapia a italský tým Amsicora, kde zápas skončil remízou.

Na řadu přišel zápas domácího týmu TJ Plzeň Litice  s dánským týmem. První poločas byl trošku vyčkávací. Jak dánský, tak i domácí tým, spíše kontroloval hru soupeře a sledoval, jak se protihráči představí. „Nevěděli jsme o soupeři takřka nic. Trošku byla znát i nervozita,“ hodnotí start zápasu Nicklas Reinhard, střelec prvního gólu. Do šatny domácí tým odcházel s jedno gólovým rozdílem.

Do další části zápasu tým Litic vstoupil s větším sebevědomím. Koncentraci a přesnou hru neopustili do konce zápasu. K vidění byly krásné akce, ukázněná hra a tah na branku. Rozjetý žluto-modrý vlak se nezastavil až do konce zápasu. Pěti gólový rozdíl mluví za vše.

„Jsem rád, že se turnaj mohl konečně uskutečnit. Po tak dlouhém čekání, rok a půl je dlouhá doba. Hráči celou tu dobu na sobě makali, aby v nich vydržela ta energie a nasazení. Od začátku drželi zápas pevně ve svých rukou a na mě bylo jen, je lehce korigovat. Bylo vidět, že se hráči na zápas těšili. Mám z předvedeného výkonu radost,“ zhodnotil zápas hlavní trenér Tomáš Levý.

 

Plzeň Litice – Slagense HC 5:0 (1:0)

Góly: Nicklas 2, Bárta, Koryťák a Uhlíř

Hráli: Nečas, Čech, Benda, Nocar, Hes, Kondrát, Šesták, Koryťák, Bystřický, Čvančara, Kačírek, Uhlíř, Nicklas, Bárta, Hes, Linhart, Gerlický, Skála

Diváci: 250

 

foto: pořadatel TJ Litice

 

V pátek se ve 14.00 utká dánské Slagelse s Amsicorou a domácí litický tým hraje od 16.30 s týmem z Portugalska.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24