Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hokejbalistky Litic bojovaly na republikovém šampionátu

08.06.2015 19:26

Hrají spolu teprve od ledna a přesto dokázaly na mistrovství republiky prokázat ohromnou bojovnost i kvality. Hokejbalistky HBC Litice vstoupily premiérově do elitního turnaje. Litická gólmanka se stala nejlepší brankářkou mistrovství.

slavia

Hokejbalistky HBC Plzeň - Litice mají za sebou premiérový vstup mezi ženskou hokejbalovou elitu u nás. I když na medaile tým nedosáhl, rozhodně obstál se ctí a fanouškům jejich výkony slibují do příštího ročníku mnohem lepší umístění. Předzvěstí je i fakt, že právě litická brankářka se stal gólmankou turnaje.

Dvoudenní klání hokejbalistek hostil Jičin a sjelo se na něj celkem sedm kádrů z celé republiky. Šampionát nakonec ovládly hráčky pražské Slavie. Hokejbalistky HBC Plzeň - Litice vstoupily do šampionátu jako naprostý nováček. Kádr společně trénuje teprve od ledna, přesto nakonec svěřenkyně trenéra Tůmy dokázaly uhájit dvě vítězství a důstojně obstály i s týmy, od kterých musely zkousnout porážku.

Hned první utkání proti hráčkám Nižboru hokejbalistky Litic zvládly na jedničku. O vítězný a vlastně i jediný gól utkání se postarala Nikolina Blažekovičová. Ve druhém zápase proti plzeňskému kádru nastoupily pražské Ďáblice, tedy tým poskládaný z hráček z celé republiky. I když náporu dlouho odolávaly, nakonec se musely sklonit po prohře 1:6. O gól za záda ďáblické brankářky se zasloužila Michaela Radová. Štěstí neměly hokejbalistky Litic ani proti Pardubicím.

Hned úvodní duel nedělního turnajového dne ovšem ukázal, že děvčata umí bojovat a prohru "v hlavách" dlouho nedrží. Proti Písku měl tým jasnou převahu a podle toho vypadalo i konečné skóre 4:1, střelecky se v zápase prosadily Nikolina Blažekovičová, Michaela Radová a Barbora Kondrátová. Proti České Třebové a pražské Slavii už se ale utkání nevyvedla. Nicméně nutno podotknout, že právě Česká Třebová měla tým poskládaný z hráček z jiných kádrů a pražská Slavie byla jasně favoritem.

Svěřenkyně trenéra Václava Tůmy obsadily nakonec 5. místo, v mnoha ohledech ovšem výkony předčily konečné pořadí a je jasné, že fanoušci hokejbalu se ještě mohou těšit na mnohem lepší výsledky v podání HBC Plzeň - Litice. Jasným příslibem je zvolení litické gólmanky Terezy Štípkové brankářkou turnaje.

Konečné pořadí MČR v hokejbale žen:

1. HC Slavia Praha ženy

2. SK Ďáblové Praha

3. TJ Lokomotiva Česká Třebová

4. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice

5. HBC Plzeň-Litice

6. HC ŠD Písek

7. SK Kelti 2008

Soupiska týmu HBC Plzeň - Litice:

Tereza Štípková – Barbora Kondrátová, Tereza Bradová, Milena Ciňková, Anežka Janušová, Lucie Janská – Michaela Radová, Nikolina Blažekovičková, Andrea Rozhoňová, Vladimíra Brabcová, Veronika Tůmová,  Veronika Drobná, Stefanie Mannová, Barbora Habešová

Trenér týmu: Václav Tůma

QAP.CZ gratuluje a do budoucích bojů držíme palce!

Zdroj foto: David Malý, rajce.net

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství