Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dálnici D5 čeká uzavírka u Ejpovic! Platit bude dva týdny

24.04.2014 12:03

Dálnice D5 u Ejpovice směrem na Rozvadov se na zhruba dva týdny uzavře. Důvodem jsou opravy na mostu. Omezení se dotkne i části dálnice směrem na Prahu, kde se bude jezdit v obou směrech.

dálnice, www.ceskedalnice.cz

Opravy na mostu u Ejpovic na dálnici D5 přinesou řidičům ještě velké komplikace. Od soboty 26. dubna se část dálnice směrem na Rozvadov v místech uzavře úplně na zhruba dva týdny. Doprava bude vedená ve druhé části dálnici směrem na Prahu obousměrně.

Opravy na dálnici D5 u Ejpovic odstartovaly na začátku dubna. Probíhá oprava dilatace mostu na 67. kilometru. Provoz v úseku navíc v tomto týdnu zkomplikovala také nehoda kamionu, který havaroval v místech v úterý a právě kvůli nehodě se musela dálnice směrem na Rozvadov úplně uzavřít. Podrobnosti k nehodě najdete v článku zde.

Od soboty 26. dubna budou ale muset řidiči počítat s dlouhodobějším omezením. "Dálnice D5 bude ve směru na Rozvadov od 67. kilometru zcela uzavřena. Provoz bude odkloněn do protisměru, kde budou řidiči jezdit v jednom jízdním pruhu. Pro jízdu ve směru na Prahu bude vyhrazen rovněž jeden jízdní pruh. Po necelém kilometru se budou řidiči vracet zpět do původních jízdních pruhů určených k dopravě ve směru na Rozvadov. S touto uzavírkou mohou motoristé počítat odhadem na dva týdny," potvrdila mluvčí Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jana Tomková. 

V části dálnice směrem na Prahu, kterou bude vedený obousměrný provoz, budou muset šoféři počítat také s omezeními. "Rychlost jízdy je v daném úseku snížena na 60 kilometrů v hodině. Abychom předešli případným kolizím, upozorňujeme řidiče, aby se v maximální míře soustředili na řízení vozu a důsledně respektovali dopravní značení,"dodává mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT