QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Nepomuku odstartuje druhá etapa výstavby obytné zóny Na Daníčkách

19.02.2019 9:58

Už v průběhu jara by měly začít v Nepomuku práce na druhé etapě výstavby obytné zóny Na Daníčkách. Obyvatelé by měli počítat s komplikacemi, které stavba přinese.

photo-pg-310-1000--

Na studii parcelace obytné zóny se podíleli spolu s architektem dokonce sami zájemci o koupi. O lokalitu byl velký zájem a parcely se podařilo téměř rozprodat. 

"Všechny parcely jsou již odkoupeny či předběžně zarezervovány a zbývají dvě volné parcely, o které je možné se hlásit prostřednictvím podatelny úřadu. Cena pozemků je stanovena na 760 Kč/m2," říká místostarosta města František Holub.

Stavba se rozeběhne už v nadcházejících měsících. "Realizaci přípojek a sítí předpokládáme, stejně tak jako základní vrstvu komunikací, budovat od jara letošního roku s tím, že využijeme pro těžkou techniku výjezd u Borku, který bude zřízen především z důvodů prací v Zeleném dole. Tím zároveň ušetříme komunikace i klid občanů v našem městě. Náklady v tomto případě činí 15 088 000 Kč, v současnosti pracujeme na získání dotace na kanalizaci do této obytné zóny," pokračuje místostarosta Nepomuku.

V průběhu stavby by obyvatelé měli počítat s komplikace. Město je tak žádá o trpělivost. "Stavební práce se nepochybně dotknou života většiny občanů našeho města. Já bych rád všechny požádal o trpělivost a pochopení při možných negativních důsledcích těchto stavebních činností," uzavírá František Holub.

 

photo-pg-4821-1069-1512-

Zdroj: MÚ Nepomuk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24