Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Wifi připojení zdarma je v Plzni na dalších místech

17.02.2016 12:20

Nově přibyla další místa s wifi připojením v Plzni v rámci druhého obvodu. Dočasnou wifi získá i amfiteátr na Lochotíně. Přinášíme podrobnosti.

Ilustrační foto

Na začátku letošního se opět v Plzni rozšířila síť wifi připojení zdarma na další místa. Kromě parku U Bazénu na prvním plzeňském obvodu je internet zdarma také na některých místech druhého obvodu. Správa informačních technologií města zatím další větší rozšíření neplánuje.

V rámci druhého plzeňského obvodu se podařilo wifi připojení zdarma zajistit v loňském roce na prvním místě. Tím se stal Škoda sport park na Malostranské. Nově přibyly Chvojkovy lomy, kde se objevila nová scéna pro vystoupení. Připojení je ale také na Koterovské návsi

Správa informačních technologií města řeší podněty od vedení obvodů. Další na řadě by měly být Lobzy a Doubravka...

Žádné velké další rozšiřování se aktuálně nechystá. Nicméně v řešení je spuštění wifi zdarma v rámci čtvrtého obvodu. "Teď řešíme Lobzy a lokalitu u jezírek. Záleží to na tom, jak se tam pdaří natáhnout osvětlení a sítě. V řešení je také Habrmannův park v souvislosti se stěhováním doubravecké radnice," říká Luděk Šantora, šéf Správy informačních technologií města Plzně s tím, že další velké připojování se nechystá.

Wifi nicméně bude k dispozici na čas na lochotínském amfiteátru. "Tam bude ale jen dočasná wifi v rámci Festivalu světla," dodává Luděk Šantora.

Připojení na internet zdarma už obyvatelé Plzně najdou také na úřadech, v sadovém okruhu v centru města nebo například na pobočkách knihoven města.

FOTO: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT