QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V pátek budou v Klatovech očkovat bez registrace i děti

02.09.2021 6:01

Očkování bez registrace nabízí řada míst v regionu. Většinou ale očkují jen dospělé. V pátek se v Klatovské nemocnici mohou nechat očkovat bez registrace i děti. Přehled dalších míst najdete v článku.

očkování Plzeňský kraj foto Nemocnice PK

Očkování bez registrace pokračuje v Klatovské nemocnici i v září, a to vždy v pátek. Obvykle je ale určeno dosopělým, tento pátek 3. září ale může přijít bez registrace i mládež od 12 do 15 let. Na místě bude přítomen pediatr a dítě musí být v doprovodu zákonného zástupce. Očkování bude probíhat od 8 do 13. hodin.

Očkování bez registrace pro dospělé probíhá nadále i na dalších místech v regionu. Ve Velkokapacitním očkovacím centru v Plzni Skvrňanech se bude možno očkovat bez registrace ale naposledy už jen tuto sobotu 4. září. V nemocnici Svatá Anna v Plané se bude bez registrace očkovat i v září, a to opět v pátek dopoledne.

Dospělí i děti se mohou nechat očkovat bez registrace v Rokycanech. Rokycanská nemocnice očkuje bez registrace od minulého týdne. Zájemci mohou přijít vždy v sobotu od 8 do 12 hodin a mohou se dostavit nejen dospělí, ale i mládež od 12 do 15 let. Očkování je přítomen i pediatr.

Očkovací místa v Domažlicích a Stodu očkují bez registrace zatím stále každý den. To se ale bude postupně měnit. Jako první přechází do úsporného režimu Stodská nemocnice. „Stodská nemocnice začala jako první v kraji očkovat bez registrace každý pracovní den už od počátku srpna a jako první začala očkovat bez registrace i děti. Za měsíc provozu toho využila více než tisícovka lidí. Nyní se ale zájem snižuje. Očkování bez registrace se tedy od dalšího týdne zúží na úterky a středy od 11 do 14:30. Tento čas platí pro dospělé. Pro děti do 15 let je to v ty samé dny, ale od 13 do 14:30,“ popisuje mluvčí nemocnic Jiří Kokoška.

Domažlická nemocnice bude očkovat bez registrace všechny pracovní dny v prvním i druhém zářijovém týdnu. Změny zřejmě nastanou až po 13. září.

Očkovat bez registrace se mohou dospělí zájemci také v Plzni, v nemocnici Privamed funguje očkování v očkovacím centru drive-in. "Klienti, kteří mají zájem o první dávku očkování proti COVID-19 vakcínou Pfizer mohou přijít do našeho drive-in očkovacího centra i bez registrace a to v pracovní době očkovacího centra, kde naočkujeme jak pěší, tak přijíždějící vozem. S sebou potřebují mít jen kartičku zdravotní pojišťovny a průkaz totožnosti," uvádí nemocnice.

foto: ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24