V plzeňském dětském domově Domino proběhla beseda s Gumpem

03.12.2021 14:01

Téměř dvouhodinová beseda ke knize a filmu Gump – pes, který naučil lidi žít se odehrála v plzeňském Dětském domově Domino. Děti diskutovali s režisérem, autorem knižní předlohy i majitelem psího hrdiny Gumpa.

Beseda_Gump_Domino_E. Kriegerová

Rodinný snímek Gump – pes, který naučil lidi žít je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. Film je podle knižní předlohy od spisovatele Filipa Rožka, které se prodalo k 150 tisícům výtiskům. Je to příběh o hledání psího štěstí a také o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Režie se ujal František Antonín Brabec.

Besedu ke knize a filmu iniciovala, stejně jako dvě předcházející setkání na konci září pro žáky z 16. a 25. základní školy Plzeň, radní města pro oblast školství Lucie Kantorová.

„S dětmi z Dětského domova Domino jsem se sešla už poněkolikáté. Poprvé jsem je navštívila letos v červnu u příležitosti Mezinárodního dne dětí a hned mi přirostly k srdci. V létě jsme jim s kolegy zajistili návštěvu zoologické zahrady a teď jsem měla možnost zprostředkovat besedu s tvůrci filmu Gump. Ten už děti viděly v rámci speciální projekce od Plzeňského kraje. Určitě to není poslední akce, kterou pro ně přichystám,“ řekla Lucie Kantorová, která se besedy také zúčastnila. Společně s náměstkem hejtmanky Plzeňského kraje pro oblast školství a sportu Rudolfem Salvetrem věnovali dětem čtrnáct výtisků knihy Gump, do kterých jim členové filmové delegace vepsali krásná věnování.

Děti se na besedu s tvůrci filmu dobře připravily a doslova je zasypaly mnoha zvídavými dotazy. Velké ohlasy sklidil psí představitel hlavního hrdiny Gump, který se i přes svou plachost s dětským publikem dobře sžil. Z příjemného předvánočního setkání, na kterém Lucie Kantorová popřála dětem krásné a klidné Vánoce, si tvůrci filmu odvezli ručně vyráběné adventní věnce, jež pro ně vytvořily samy děti.

Beseda_Gump_Domino_Kantorova_E. Kriegerová

 

foto: E. Kriegerová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT