U babylonského koupaliště by měla vzniknout karavanová stání

28.06.2023 12:01

Obliba karavanů v České republice roste. Města na tento trend reagují výstavbou oficiálních karavanových stání. Jinak tomu není ani v Domažlicích.

Karavanová stání Škodaland_0423_QAP (8)

„S celoročním provozem počítá záměr na vybudování karavanových stání na parkovišti u babylonského rybníka. Pět z nich bude určeno pro karavanová auta, další dvě pro karavanové přívěsy. Počítá se s krátkodobým stáním,“ informovalo město Domažlice.

Obliba karavanů v České republice roste. „Počet registrovaných obytných aut v České republice je 26 tisíc, obytných přívěsů zhruba 30 tisíc. Počet obytných aut se u nás neustále zvyšuje. Za posledních 10 let se zhruba ztrojnásobil. Obytná auta získávají na popularitě a jsou více a více vyhledávaná. To je trend, který můžeme vidět v celé Evropě,” řekl QAPu Martin Štrimpfl z Asociace kempování a karavaningu ČR.

Město Domažlice bude žádat o dotaci Plzeňský kraj. „Předběžný položkový rozpočet počítá s částkou 747.780 Kč. Poslouží jako podklad pro vypracování smlouvy o poskytnutí dotace s Plzeňským krajem v rámci dotačního titulu Podpora karavanových stání v Plzeňském kraji v roce 2023,“ uvádí město Domažlice.

Karavanisté by u babylonského koupaliště měli mít plnohodnotné zázemí. „Pro karavanová stání bude určeno místo poblíž veřejných toalet. Kromě samotných stání se počítá s vybudováním elektrických sloupků, místa na napuštění vody a vypuštění odpadů z toalet,“ dodává mluvčí města.

Nejnovější karavanové stání v Plzeňském kraji bylo otevřeno na konci dubna v Plzni. Informovali jsme zde.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT