QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský Prazdroj hlásí rekord! Letos přivítal už 300 tisíc návštěvníků

14.08.2014 11:52

Plzeňský Prazdroj se může už v průběhu letní turistické sezóny pochlubit hodně slibným číslem. Do současné doby ho už navštívilo víc jak 300 tisíc návštěvníků.

duben3_500x334

Když na začátku letošního roku Plzeňský Prazdroj hrdě hlásil, že v roce 2013 jeho branami prošlo rekordních víc jak 275 tisíc návštěvníků, nejspíš se dalo jen těžko odhadnout, že historické maximum bude pokořené už během léta. A stalo se. Faktem ale je, že pivovar letos počítání návštěvníků změnil.

Šťastlivcem, který se pomyslně zapíše do historie návštěvnických rekordů, je Jiří Beneš z Chomutova, který se v pivovaru zastavil cestou na dovolenou do jižních Čech. Od Plzeňského Prazdroje tak získal certifikát a samozřejmě nechybělo ani tradiční pivo Pilsner Urquell.

Plzeňský Prazdroj patří k nejnavštěvovanějším turistickým cílům v Plzni i v celém kraji. nabízí řadu prohlídkových okruhů, muzeum pivovarnictví i mnoho dalších programů. Zhruba kolem 60 procent návštěvníků tvoří domácí turisté, zbytek pak cizinci ze všech koutů světa.

Nová metodika počítání návštěvníků! Započítávají se i zájezdy a lidé na koncertech...

Plzeňský Prazdroj v letošním roce začal počty lidí, které projdou jeho areálem, počítat podle nového systému spolu s Krajskou správou ČSÚ v Plzni. "Jde především o přesnější nastavení ukazatelů charakterizujících počty osob využívajících služby a prostory, které mohou turisté a hosté Plzeňského Prazdroje navštívit,“ vysvětluje Miloslav Chlad, ředitel Krajské správy ČSÚ.

Pivovar velmi efektivně pracuje na nejrůznějších programech, které využívají jak jednotliví návštěvníci, tak zájezdy cestovních kanceláří. A právě i ti jsou už nově počítaní do celkového počtu, stejně jako návštěvníci hudebních akcí, které se v pivovaru odehrávají.

"Těší nás zájem o nové zážitkové programy na trase, připravené pro letošní turistickou sezónu. V rámci těchto programů mají návštěvníci možnost poznat historická pivovarská řemesla a soutěžit v dnes již netradičních disciplínách, které v minulosti bývaly každodenní prací pivovarských tovaryšů.  Prohlídku je možno v rámci programů rozšířit i o tradiční pivovarskou svačinu, podávanou spolu s legendárním plzeňským ležákem v útulných šalandách, skrytých v labyrintu starých pivovarských sklepů,“ doplňuje Jindřiška Eliášková, manažerka rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT