Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Nedávno zasazená lípa na Masarykově náměstí byla zničena vandalem

21.11.2023 12:10

V říjnu byla vysazena nová lípa na náměstí T. G. Masaryka v Plzni, ta původní zahynula. Nový strom poničil vandal.

Lípa nám. T.G.Masaryka_Tomáš Morávek FB1
Lípa nám. T.G.Masaryka_Tomáš Morávek FB1Lípa nám. T.G.Masaryka_Tomáš Morávek FBlípa Masarykovo náměstí_1023_QAP

Symbolicky, před oslavami 105. výročí založení Československa, vysadili představitelé města Plzně v úterý 24. října na Masarykově náměstí vedle Památníku národního osvobození a sochy T. G. Masaryka novou lípu.

Nový strom byl podle Petra Kutáka z Úseku městské zeleně Správy veřejného statku města Plzně přivezen z lesní školky u Mělníka. „O lípu bude řádně postaráno. Nechali jsme kompletně vyměnit zeminu, která byla předtím silně degradovaná, nyní o ni budeme průběžně pečovat,“ uvedl v říjnu Petr Kuták.

Lípa těsně po zasazení.

Strom zasadil mimo jiné i Tomáš Morávek, radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy. Ten o zničení lípy informoval dnes na svém Facebooku.

„Ani ne před měsícem jsme s kolegy sázeli tuhle lípu, která je symbolem proti útlaku a agresi a nahradila tak původní uhynulou lípu. Říkali jsme si, že tahle lípa nás všechny přežije. Pomník a jeho okolí je často vyhledáváno vandaly. Já osobně nesnáším vandalismus na cizím majetku, stejně jako krádež a násilí. V životě uznávám budování před ničením. To jsou hodnoty, které patří do moderního světa a do každodenního života,“ uvedl Tomáš Morávek a dodal: „Věřím, že se pachatele podaří vypátrat a ponese za to následky.“

Foto zničené lípy FB Tomáš Morávek, QAP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství