Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Plzně se chystají záchranářské manévry! Ve vzduchu bude i vrtulník

13.04.2015 11:20

Už tento týden se u Plzně odehrají velké záchranářské manévry. Složky IZS budou nacvičovat záchranu osob z výšky. Vybraly s k tomu lokalitu skalních masivů a lom u Starého Plzence.

1200x900

Přelety vrtulníku a hasiči v pohotovosti. Záchranářské manévry se už na středu 15. dubna chystají u Starého Plzence v lokalitě skalních masivů. Leckoho by manévry mohly vyděsit, záchranáři tak upozorňují, že půjde skutečně jen o cvičení. Probíhat bude od středečního rána. 

Jednotky Integrovanného záchranného systému mají před sebou v tomto týdnu opět další velké cvičení. odehraje se ve středu 15. dubna u Starého Plzence.

"V okolí Plzně proběhne součinnostní výcvik složek IZS na téma Záchrana osob z těžko přístupného terénu a budov pomocí vrtulníku. Výcvik bude probíhat v lokalitách skalních masivů Radaně a Andrejšky u města Starý Plzenec, v lokalitě Ostrá Hůrka a v lomu u města Starý Plzenec," popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Obdobné cvičení se v této lokalitě koná celkem pravidelně. Manévry by ovšem přece jen někoho mohly vyděsit. Cvičení bude probíhat ve středu od 8:30 do 13:30.

"Účel cvičení je nácvik různých metod záchrany a evakuace osob z těžko přístupného terénu pomocí vrtulníku a ověření součinnost mezi hasiči - leteckými záchranáři a osádkami vrtulníků," dodává mluvčí hasičů.

FOTO: ilustrační, HZS, www.pozary.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství