Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V sítích kontrol skončili řidiči pod vlivem alkoholu i drog

27.11.2017 16:18

Policejní hlídky opět obsadily silnice. Při dopravně bezpečnostní akci se zaměřily hlavně na jízdu pod vlivem alkoholu nebo drog. V sítích uvízl i zdrogovaný řidič. 

FOTO_PČR

Do terénu vyrazili tentokrát policisté na Klatovsku. Během pár hodin načapali za volantem jednoho muže a ženu pod vlivem alkoholu a jednoho řidiče pod vlivem drog.

"Při uvedené akci se policisté zaměřili na řidiče, kteří před jízdou nebo během jízdy nedodrželi zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Policisté dále kontrolovali dodržování platných ustanovení  zákona o provozu na pozemních komunikacích a zaměřili se i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

I když akce probíhala v odpoledních hodinách, přece jen se našli řidiči, kteří za volantem skutečně neměli, co dělat. Byli buď pod vlivem alkoholu nebo drog. "V obci Červené Poříčí jel 31letý muž z Klatov s vozidlem značky Citroën Xsara. Policisté jej zastavili ve 14.25. Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,45 promile alkoholu. V Klatovech byla v ulici U Čedíku v 15.33 zastavena hlídkou policistů z dopravního inspektorátu řidička 41letá žena z obce u Klatov. Dechová zkouška byla u řidičky s výsledkem měření 0,57 promile alkoholu," dodává policejní mluvčí.

Mimo to v sítích kontrol uvízl i řidič, který byl pod vlivem drog. Toho zastavili přímo v Klatovech v ulici Dr. Sedláka. U 44letého muže byla sice dechová zkouška na alkohol negativní, testy na drogy ale reagovaly pozitivně na amfetamin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství