Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obcí prosvištěla skoro stovkou! Na místě dostala několikatisícovou kauci

06.11.2015 12:01

Svým očím nejspíš nevěřili policisté, kterým přímo před autem prosvištěla řidička s Renaultem rychlostí skoro sto kilometrů v hodině.

Nehoda Štefánikova Plzeň _foto QAP_CZ (8)

S dodržováním rychlosti mají řidiči v regionu problémy. Dokazují to opakovaně výsledky dopravně bezpečnostních kontrol. Většinou sedí za volantem muži. Teď ovšem policisté na Domažlicku načapali při extra jízdě 55letou pirátku silnic.

Policisté na Domažlicku se ve čtvrtek večer zaměřili na kontroly na silnicích. Jejich očekávání nejspíš hodně předčila řidička, která jim přímo před očima prosvištěla obcí dost vysokou rychlostí.

"Včera ve večerních hodinách prováděli domažličtí dopravní policisté dohled nad silničním provozem na Horšovskotýnsku. Ve čtvrt na deset večer měřili rychlost v obci Semošice. Projíždějícímu vozidlu tovární značky Renault s cizí státní poznávací značkou byla naměřena rychlost 93 kilometrů v hodině, a to v obci. Dopravního přestupku se dopustila pětapadesátiletá cizinka," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Vypsaná bloková pokuta ovšem v tomto případě nestačila. Žena se musela na místě smířit s dost vysokou kaucí. "Protože měli dopravní policisté obavy, že se žena bude vyhýbat správnímu řízení, uložili jí kauci ve výši pět tisíc korun. Přestupek bude postoupen správnímu orgánu k projednání," dodává policejní muvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT