Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlice schválily plošný zákaz hazardu! Přijdou o 15 milionů ročně

18.12.2014 14:36     18.12.2014 14:50

Město Domažlice má novou vyhlášku ohledně zákazu loterijních a sázkových her. Vedení města schválilo plošný zákaz hazardu. Ušlé peníze do sportu a kultury bude město hradit ze svého!
 

Kontroly v hernách a nonstopech na Doubravce v Plzni.

Vedení Domažlic schválilo novou podobu vyhlášky ohledně hazardu ve městě. Podstatně tím přitvrdilo v porovnání aktuální vyhlášky, která platila od roku 2012. Vedení města shcválilo plošný zákaz bez výjimky. Ročně tím přijde o 15 milionů, které měly jít do sportu a kultury.

Domažlice měly od roku 2012 vyhlášku, která hazard výrazně omezila. Bylo stanoveno 14 konkrétních adres, na kterých bylo možné výherní automaty a videoloterijní terminály provozovat. Jenomže právě v tom byl kámen úrazu. "Nyní nás oslovil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže s tím, že tuto vyhlášku vidí jako problematickou, protože pro některé provozovatele může být diskriminační. Do konce roku tak bylo třeba přijmout novou právní úpravu, protože jinak by městu hrozily sankce,“ vysvětlil místostarosta Domažlic Zdeněk Novák.

Mezi členy vedení ovšem nebyla úplná shoda. Především se objevily obavy kvůli černým hernám, které by mohly ilegálně vznikat. K tomuto názoru se přiklonili poměrně logicky i provozovatelé heren v Domažlicích, ale nejen ti. "Mám obavy, že pokud herny zakážeme, uchýlí se tento nešvar do ilegality a problémy vzniknou jinde,“ vyjádřila se k problematice zastupitelka Jitka Heřmanová, která navrhovala herny zakázat v městské památkové rezervaci a později i v blízkosti škol.

Většina vedení i tak nakonec zvedla ruku pro plošný zákaz. Nicméně stále to neznamená, že herny zmizí okamřitě jako mávnutím proutkem. "S provozovateli musí nyní ministerstvo financí zahájit správní řízení, ve kterém bude zcela jistě využito všech opravných prostředků a zavření jednotlivých provozoven tak může trvat dva až tři roky,“ upozornil starosta Miroslav Mach

Do městského rozpočtu ročně z hazardu přibylo kolem 15 milionů korun. Část peněz byla určena na sport a kulturu. Tyto finance chce nyní radnice hradit ze svých vlastních zdrojů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství