QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Západočeské galerii byla zahájena výstava Pohled zblízka: Lidé ve městě

13.01.2022 8:59

Z města Regensburg se do Plzně přesouvá výstava Pohled zblízka: Lidé ve městě. Do 6. února jsou v Západočeské galerii k vidění unikátní fotografie zachycující lidskou existenci ve městě doplněné básněmi.

DSC_9142

Středisko západočeských spisovatelů a Spolek německých spisovatelek a spisovatelů, regionální skupina Východní Bavorsko připravily výstavu Pohled zblízka: Lidé ve městě u příležitosti výročí 30 let příhraniční spolupráce.

Z iniciativy bavorských autorů vznikl projekt, jenž vzdal hold přátelství mezi dvěma organizacemi. Město Regensburg uspořádalo v říjnu loňského roku výstavu a podpořilo vydání dvojjazyčné publikace s texty a fotografiemi všech autorů, která se nyní představuje v Plzni.

Plzeňská fotografka a výtvarnice Eva Hubatová byla vyzvána k výběru osmi černobílých snímků ze své tvorby a dalších osm snímků pro výstavu dodali fotografové z Regensburgu. Fotografie zachycují zvláštní úhel pohledu na lidskou existenci ve městě.

Poté do projektu vstoupili čeští a němečtí literáti, kteří se nechali fotografiemi inspirovat a napsali básně či krátké texty.

Vernisáž výstavy se uskutečnila 11. ledna v přednáškovém sále Západočeské galerie v Plzni. Členové z plzeňského střediska i autoři z Regensburgu na vernisáži četli básně, které jsou součástí výstavních bannerů. Expozice je k vidění do 6. února letošního roku v přednáškovém sále Západočeské galerie v Plzni.

Dne 3. února od 17 hodin se bude v přednáškovém sále konat Literární večer z tvorby autorů střediska západočeských spisovatelů, které uvede Jiří Hlobil.

Galerie je otevřená denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

 

foto: ZČG

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24