Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka se brání výrokům Legie Varšava! Zákrok Limberského byl nešťastný

26.01.2015 6:35

Vedení FC Viktoria Plzeň se brání proti výrokům Legie Varšava ohledně zákroku na Ondreje Dudu. Podle vyjádření Adolfa Šádka nešlo o úmysl. Viktorka se ohradila i proti nařčení, že trenér Koubek tleskal za tvrdé zákroky!

IMG_0289

Přípravné utkání mezi Viktorkou a FC Viktoria Plzeň má dohru v podobě vydávání jednotlivých prohlášení. Vedení polského celku kritizovalo plzeňského Davida Limberského za zákrok na Ondreje Dudu. Zástupci Legie dokonce jeho zákrok označili za tak tvrdý, že by měl jít před soud...

K zákroku Davida Limberského na slovenského hráče Legie Ondreje Dudu v 11. minutě utkání. Slovenský reprezentant musel opustit trávník se zraněním nohy a je v léčení. Polský celek kritizoval nejen samotný zákrok, ale i trenéra Koubka, že měl údajně hráče v tvrdé hře podporovat. 

"Na utkání jsem byl osobně přítomen. Zranění hráče Ondřeje Dudy nás všechny samozřejmě mrzí, od Davida Limberského se jednalo o zákrok nešťastný, v žádném případě však nelze mluvit o úmyslu,“ říká generální manažer klubu Adolf Šádek. "Zároveň bych se rád ohradil proti vyjádřením prezidenta Legie, který hovořil o přehnané agresivitě hráčů Viktorie a pochvalách trenéra Koubka při jednotlivých nedovolených zákrocích. Toto kategoricky vylučuji. Utkání se hrálo z obou stran ve vysokém tempu, osobní souboje byly vedeny tvrdě a korektně ze strany obou týmů. O to více nás mrzí zranění slovenského reprezentanta, kterému samozřejmě přejeme především brzké uzdravení," reaguje Šádek na prohlášení Legie.

David Limberský: "Osobně mě mrzí vyjádření, která za nešťastnou situaci hledají úmysl zranit protihráče."

Proti výrokům se ohradili také jak David Limberský, tak trenér Miroslav Koubek.

"Jednalo se o situaci, ve které rozhodovaly desetiny vteřiny. Já bohužel přišel do souboje později, než jsem chtěl. Osobně mě mrzí vyjádření, která za nešťastnou situaci hledají úmysl zranit protihráče,“ říká k incidentu David Limberský. "Ondrejovi jsem se omlouval bezprostředně po střetu a po mém vystřídání jsem se pokoušel vše vysvětlit také hráčům a trenérům Legie přímo na lavičce. S Ondrejem jsem byl v kontaktu i na hotelu, zopakoval jsem, jak mě mrzí jeho zranění a popřál mu brzké uzdravení. Věřím, že se co nejdříve vrátí na fotbalové trávníky.“

Prezident Legie navíc nešetřil kritikou ani na adresu trenéra Miroslava Koubka, který měl údajně hráče v tvrdých zákrocích povzbuzovat. "Toto chci razantně odmítnout. Popsaný výrok prezidenta je daleko za hranou fotbalové etiky a já se chci ohradit vůči nařčení, že bych se měl kdykoli takového chování dopustit, neboť toto prohlášení zkrátka není založené na pravdě,“ zdůrazňuje trenér Miroslav Koubek. "Současný stav slovenského reprezentanta Dudy mne mrzí, přeji mu, aby se dal co nejdříve dohromady a do budoucna se mu podobná zranění vyhýbala,“ uzavírá Miroslav Koubek.

FOTO: FCVP - utkání s Legií Varšava

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT