Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Motorkáři pozor! Plzeňskem obchází zloději motorek!

27.05.2014 7:04

Policisté z Plzeňska řeší několik případů krádeží motorek, ke kterým došlo velmi záhy po sobě. Není vyloučeno, že krádeže spolu souvisí. Policie varuje motorkáře, aby si na své stroje dávali pozor!

policie

Motorky na Plzeňsku jsou nejspíš v ohrožení. Policie v posledních dnech řeší hned několik případů krádeží motorek, ke kterým došlo ve velmi krátké době po sobě. Není tak vyloučeno, že má někdo spadeno právě speciálně na motorky a případy spolu souvisí.

Škody po kradených motorkách se v posledních dnech na Plzeňsku vyšplhaly přes dvě stě tisíc. Zatím neznámí zloději nebo zloděj ukradli tři stroje jen několik dnů po sobě na několika místech v regionu. "V prvním případě mělo k odcizení dojít v době od 21. května do 25. května v obci Bdeněves, kdy měl dosud neznámý pachatel odcizit motocykl tovární značky Honda Transalp, zaparkovaný na zahradě rodinného domu. V tomto případě způsobil pachatel škodu odcizením v předběžné výši 59 000 korun," říká mluvčí policie Jan Koželuh. 

Zhruba ve stejné době zloději udeřili také v obci Ledce. A také tentokrát byla motorka zaparkovaná u rodinného domu. "K tomuto jednání mělo dojít dne 22. května 2014, kdy pachatel způsobil odcizením škodu v předběžné výši 25 000 korun," pokračuje mluvčí policie. 

Zatím poslední případ se odehrál v neděli v Kramolíně, kde se ztratil také zatím nejdražší stroj a to přímo z parkoviště u tamního závodiště. "Ve třetím a zatím posledním případě mělo dojít dne 25. května 2014 v obci Kramolín k odcizení motocyklu tovární značky Suzuki, který byl zaparkovaný na parkovišti místního závodiště. V tomto případě byla majiteli odcizením způsobena předběžná škoda ve výši 152 000 korun. Policisté ve spolupráci s kriminalisty intenzivně pracují na dopadení pachatelů těchto trestných činů," uzavírá popis série krádeží Jan Koželuh. 

Motorkáři pozor! Zabezpečte si své stroje, varuje policie!

Policie v souvislosti s těmito případy motorkáře nabádá, aby si na své stroje dávali pořádný pozor a nepodceňovali zabezpečení. "Policisté žádají majitele motocyklů a nejen těch, aby dbali maximální obezřetnosti a svůj majetek si zabezpečili maximálním možným způsobem. S přicházejícím letním obdobím se jako každoročně zvyšuje možnost odcizení těchto jednostopých dopravních prostředků. Proto nedávejte pachatelům trestné činnosti možnost k odcizení," uzavírá tiskový mluvčí policie.

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte