QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná nehoda se čtyřmi zraněnými u Prádla. Zavinila ji rychlá jízda - FOTO

13.03.2020 6:54     13.03.2020 7:35

Vzlétnout musel záchranářský vrtulník, který dopravil dva muže do nemocnice. V péči lékařů jsou ještě další dva muži. Ve všech případech se jedná o vážná zranění.

4
4123

K nehodě tří osobních aut na hlavním tahu č. 20 poblíž obce Prádlo na jižním Plzeňsku vyjely v pátek 13. března před šestou hodinou ráno všechny záchranářské složky.

"Vozidlo tovární značky Renault Kangoo, řidič ročník 1956, jel ve směru od obce Prádlo na obec Nepomuk. V pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil dle všeho rychlost, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky BMW, řidič 1992. V Renaultu cestovalo pět osob, z nichž čtyři jsou zraněni. U řidiče byl  nařízen odběr krve jelikož kvůli zranění nebylo možno provést dechovou zkoušku. U řidiče BMW dechová zkouška negativní. V současné době je doprava v místě dopravní nehody řízena kyvadlově, cca do devíti hodin,“ uvádí policejní mluvčí Ivana Jelínková.

"Zdravotnická záchranná služba z místa transportovala letecky dva muže kolem padesáti let na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Dále pak pozemní cestou muže ve věku 64 let oěpt na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Tito tři muži mají středně těžká až těžká zranění a jsou při vědomí. Čtvrtého muže ve věku 23 let jsme transportovali pozemní cestou s těžkým zraněním také na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ sděluje Andrea Divišová z krajské záchranky.

V akci byli i hasiči, kteří provedli protipožární opatření a zajistili místo nehody.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24