QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážný střet vlaku s dodávkou na přejezdu u Běšin! FOTKY

12.05.2021 16:57     12.05.2021 20:06

U Běšin na Klatovsku došlo ke střetu dodávky s vlakem. Provoz na železniční trati je přerušen. Na místě zasahují složky IZS, osoby z vlaku byly evakuovány.

nehoda vlak běsiny
nehoda vlak běsinynehoda vlak běsiny 3nehoda vlak běsiny 4nehoda vlak běsiny 2

Na železniční trati 185 došlo před 16. hodinou ke střetu dodávky s vlakem. "Vlak os 17517 se střetl s osobním automobilem mezi stanicemi Běšiny - Nemilkov," potvrzují České dráhy s tím, že na provoz na trati byla přerušen. Mezi stanicemi Běšiny a Klatovy byla zavedena náhradní autobusová doprava.

Na místě zasahují i hasiči. "6 lidí bylo evakuováno do autobusu bez zranění. Došlo k poškození drážního zařízení a úniku pohonných hmot, který jsme zlikvidovali sorbentem," upřesnil mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že kromě šesti cestujících, byli ve vlaku ještě dva zaměstanci drah.

Podle informací z místa utrpěl zranění řidič dodávky, ve vlaku nebyl nikdo zraněn. "Řidič dodávky, ročník 1967, byl se středně těžkými zraněními při vědomí transportován do Klatovské nemocnice," uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Podle mluvčí policie jel 54letý řidič dodávky VW Transporter po silnici I/27 ve směru od Klatov na Běšiny. "Při odbočování z hlavní komunikace vlevo nerespektoval signalizační zařízení železničního přejezdu bez závor, které bylo v činnosti. Vyjel na železniční přejezd právě v době, kdy místem projížděl osobní vlak jedoucí od Klatov na Železnou Rudu. Po střetu byla dodávka odmrstěna na přilehlý reléový domek, který poškodila," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

U strojvůdce byla dechová zouška negativní. "Vzniklou škodu policisté odhadli na 1,7 mil. korun," dodala policejní mluvčí.

ilustrační foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24