QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Stodě očkují bez registrace i děti od 12 let

03.08.2021 12:36

Očkování bez registrace běží na několika místech v Plzeňském kraji. Pokračuje také ve Stodě, tady ale bez registrace očkují i mládež od 12 let. Jinde musí být děti zaregistrovány.

photo-pg-2544-1800-

V létě se rozjelo také očkování bez předchozích registrací. Úspěšně probíhá například v plzeňské nemocnici Privamed. Psali jsme zde. Očkovat děti bez registrace ale většinou není možné, výjimkou je Stod. 

"Také v srpnu budeme očkovat zájemce bez registrace a to jak z kategorie 16+, tak nově i mládež od 12 do 15 let. Stačí přijít. U očkování mládeže bude přítomen pediatr. Zájemci musí přijít v doprovodu zákonného zástupce / rodiče," informuje nemocnice. 

Ve Stodě se snaží očkování usnadňovat, pro registrované probíhají rezervace i telefonicky, termíny jsou také na počkání  a lidé si mohou vybrat vakcínu.

"I když je příležitostně možné očkovat bez registrace, žádáme zájemce, aby i nadále preferovali možnost registrace a následné rezervace vybraného termínu. Zájemci přijdou na řadu bez čekání, zrychlí průběh očkování a zdravotníkům usnadní práci. Ve Stodě proto rezervaci maximálně usnadňujeme. Nabízí třeba registraci i po telefonu, zájemci si vybírají na počkání z velké škály termínů, mohou si zvolit očkovací vakcínu," uvádí mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

V nemocnici ve Stodě podali k poslednímu červenci 48 731 očkovacích dávek. Týdenní kapacita zdejšího očkovacího místa je  až 5 000 osob.

Mezi největší očkovací místa v kraji patří Velkokapacitní očkovací centrum Skvrňany. Tady očkují také bez registrace, ale jako na dalších místech kategorii 16+. Očkování neregistrovaných zde probíhá v sobotu dopoledne.

V Domažlicích a v Klatovech očkují neregistrované v pátek dopoledne. Ve Stodě to bude až do konce srpna každý pracovní den dopoledne. Mládeži od 12 do 15 let nabízí také úterý, středu a čtvrtek po poledni.

ilustrační foto Nemocnice Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24