Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Hodinové parkování zdarma v areálech FN Plzeň končí. Platit se bude nonstop

30.04.2019 10:57

Ve vnitřních areálech fakultní nemocnice v Plzni přijdou řidiči o bonus hodinového parkování zdarma. Systém placení parkovného se změní už od začátku května.

2

Systém placení parkovného v areálech fakultní nemocnice v Plzni se s květnem změní. Bonus hodiny stání zdarma se ruší. Vedení nemocnice k tomuto kroku přistoupilo po vyhodnocení zkušebního provozu.

"S platností od 1.května 2019 dochází k úpravě parkovného režimu ve FN Plzeň, tato změna se týká  pouze parkovacích míst uvnitř areálů Bory i Lochotín, systém parkování na velké parkovišti před vchodem F na Lochotíně zůstává zachován," potvrdila mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Za každou započatou hodinu parkování v areálech se bude platit 10 korun. Zpoplatnění parkování je nepřetržité, to znamená 24 hodin celých sedm dnů v týdnu.

V současnosti probíhají hlavně v lochotínském areálu rozsáhlé stavební úpravy. Kvůli tomu došlo k omezení parkovacích kapacit a částečně i plynulosti dopravy v areálu. "Zkušební provoz nového parkovacího systému ukázal zneužívání jedné hodiny zdarma ve formě zkracování cesty a průjezdy přes lochotínský areál. Páteřní komunikace v nemocnici jsou zcela ucpané, z tohoto důvodu mohou být pacienti přiváženi zdravotnickou záchrannou službou i v ohrožení života," vysvětluje mluvčí FN Plzeň.

Vedení nemocnice se nelíbí ani chování některých řidičů, kteří parkují auta například na trávníku, na chodnících a na místech s označením pro osoby se zdravotním postižením nebo pro sanitky. "Od nově přijatých opatření očekáváme určitou regulaci a hlavně zklidnění dopravy v obou areálech," uzavírá Gabriela Levorová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT