Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Jaká je vaše Plzeň a jak se vám zde žije? Podílejte se na jejím dalším vývoji

01.07.2016 11:19

Podílejte se na budoucí podobě Plzně! Obyvatelé Plzně mají nyní jedinečnou příležitost zapojit se do plánování dalšího vývoje města. Útvar koncepce a rozvoje se zajímá o názory veřejnosti.

radnice plzen_foto QAP

V rámci přípravy nového strategického plánu dává Útvar koncepce a rozvoje města Plzně příležitost obyvatelům zaslat své názory prostřednictvím kontaktního formuláře a nově též zhodnotit i důležitost tvrzení, která o Plzni dali dohromady odborníci. „Plzeňané mohou zhodnotit, jaké klady a zápory života ve městě nejvíce vnímají. Na škále od 0 do 10 každý hlasující zhodnotí, zda je pro něj konkrétní tvrzení důležité nebo nikoliv,“ vysvětluje ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká. Kontaktní formulář naleznete zde.

Lidé, kteří navštíví webové stránky Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně a rozhodnou se vyplnit kvíz, budou odměněni. „Třem Plzeňanům, kteří správně odpovědí na naše kvízové otázky ke strategickému plánu, zajistíme vstupenky na kulturní akce. Šance na jejich získání jsou stále velké. Z došlých odpovědí totiž vybereme první, padesátou a stodvacátou správnou. Vítězové se mohou těšit na představení v Divadle Josefa Kajetána Tyla,“ doplňuje Kateřina Juríková z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Výroky z kontaktních formulářů jsou rozděleny do čtyř částí v rámci SWOT analýzy – na silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. „Metodikou zpracování se však nemusí nikdo z hodnotících trápit. V podstatě stačí, když se každý zamyslí, zda je konkrétní klad nebo zápor pro něj osobně důležitý nebo nikoliv,“ říká Eva Velebná Brejchová, která má koordinaci zpracování strategického plánu na starosti.

Strategický plán reaguje na dlouhodobé potřeby města a možnosti jeho rozpočtu. Hlavním smyslem strategického plánu je organizace rozvoje města a koordinace jednotlivých zájmů tak, aby město prosperovalo jako celek. V červenci proběhne elektronické bodování celkové SWOT analýzy na www.ukr.plzen.eu a www.plzen.eu.

Foto: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství