Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni skončil veletrh ITEP. Měl návštěvu z Číny a trhal rekordy...

27.09.2014 19:00     27.09.2014 21:46

Jubilejní 10. ročník veletrhu cestovního ruchu ITEP je u konce. Skončil po třech nabitých dnech v sobotu 27. září! Pořadatelé si největší veletrh svého druhu v kraji chválí.

ITEP 2014 (1)
ITEP 2014 (1)ITEP 2014 (2)ITEP 2014 (3)ITEP 2014 (4)IMG_8687

Plzeň má za sebou největší cestovatelskou událost! 10. ročník veletrhu cestovního kraje ITEP skončil po třech dnech v sobotu 27. září. A pořadatelé jsou více než spokojení...

Ve čtvrtek 25. září před desátou hodinou to vypadalo u Městské haly v Plzni na Slovanech, že se znovu stojí "komunistická" fronta na pomeranče! (více v článku). V dnešní době téměř neuvěřitelná věc. Před halou stála fronta! A nebyli to jen důchodci. Ve frontě se mačkali i teenageři. Brány jubilejního 10. ročníku veletrhu cestovního ruchu ITEP se otevřely ve čtvrtek přesně v deset hodin. Po tři dny pak proudily na veletrh davy lidí...

Řemesla i prezentace Číňanů takový byl letošní ITEP....

Dokonce se pořadatelům podařilo přilákat na veletrh cestování a turistiky i studenty středních škol.

"Páteční odpoledne bylo plné středních škol. Hodně chodilo i rodin s dětmi, které si tady mohly vyzkoušet různá řemesla a měly zde hodně zábavy. Takže se nám velmi snížil věkový průměr návštěvníků," sdělila QAPu vedoucí oddělení cestovního ruchu Plzeňského kraje Ilona Šnebergerová s tím, že letos byl rekordní i počet vystavovatelů. Ten nejvzdálenější dokonce přicestoval až z daleké Číny.

"Desátý ročník opravdu slavil velký úspěch, byli jsme rekordní nejen v počtu návštěvníků, ale i v počtu vystavovatelů. Měli jsme několik novinek. Vystavoval tady partnerský region z Číny, nově jsme měli vystavovatele z Rakouska. Více jsme prezentovali z doprovodného programu řemesla, lidovou tvořivost," sdělila dále Ilona Šnebergerová.

Novinkou bylo křeslo pro hosta, v tom usedl i pokořitel osmitisícovky...

Takový veletrh bývá samozřejmě hlavně o prospektech a dalších prezentačních materiálech. U každého stánku jich bylo víc než dost. A tak se na milovníky turistiky hrnuly mapy, cykloprůvodci, katalogy, cestovní brožury. Kromě toho byl ale na každý den připraven opravdu nabitý program. Na podiu se v hale vystřídalo několik souborů a hostů.

Novinkou bylo Křeslo pro hosta. Zaujalo vyprávění plzeňského herce Martina Stránského i plzeňského horolezce Jana Trávníčka, který jako pátý Čech překonal horu K2 vysokou 8611m. 

FOTO: QAP.CZ

Další fotky najdete v článku Turisté mají v Plzni žně, začal další ročník veletrhu ITEP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství