QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Viktorce pokračuje testování. Nakažený je člen realizačního týmu

21.08.2020 6:31

Pozitivně testovaný člen širšího realizačního týmu, který je bezpříznakový, byl ihned izolován. Klub se rozhodl podstoupit v pátek 21. srpna další kolo testování. Jeho výsledky budou klíčové pro další vývoj situace!

20200420_101805-IMG_2397

Výsledky čtvrtečních testů v FC Viktoria Plzeň byly negativní u všech hráčů i trenérů klubu. Pozitivní test ale zaznamenal jeden z členů širšího realizačního týmu, klub i nadále vše intenzivně řeší s příslušnými orgány ochrany veřejného zdraví a rozhodl se pro další kolo testování na přítomnost SARS-CoV-2, původce onemocnění covid-19.

"Pozitivně testovaný člen širšího realizačního týmu, který je bezpříznakový, byl ihned izolován a klub se rozhodl okamžitě podstoupit další kolo testování. To proběhne hned v pátek v ranních hodinách,“ informuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

"Všechny kroky konzultujeme a řídíme se pokyny Krajské hygienické stanice a vzniklou situaci intenzivně řešíme i s vedením LFA. Nechceme absolutně nic podcenit i vzhledem k tomu, že si uvědomujeme velkou míru zodpovědnosti. Výsledky pátečních testů budou klíčové pro vedení soutěže ve věci dalšího rozhodování,“ dodává.

Klub zároveň od pátku vstupuje do naprosto výjimečného stavu řízené izolace. Kompletní tým bude až do úterního odletu k utkání 2. předkola Ligy mistrů do Alkmaaru pobývat na hotelu, odloučený od rodin a veškerých rodinných příslušníků. "Sehrání tohoto zápasu je pro nás absolutní prioritou a vše tomu nyní podřídíme,“ říká generální manažer klubu Adolf Šádek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24