Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Zabijačkové hody se vším všudy! Švejk restaurant Tivoli láká na lahůdky - FOTKY

24.02.2016 13:10

Zabijačka mistrů cechu řeznického odstartovala ve Švejk restaurant Tivoli v Plzni na Klatovské ve velkém stylu a hned nalákala řadu gurmánů. Zabijačkové hody pokračují!

FOTO_QAP_CZ (28)
FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_Martin Válka_2FOTO_Martin VálkaFOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (22)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (25)FOTO_QAP_CZ (28)FOTO_QAP_CZ (32)FOTO_QAP_CZ (31)

Přelom února a března patří tradičně milovníkům zabijačkových dobrot. Sezóna vepřových hodů a zabijaček je v plném proudu a na své si teď mohou přijít i fajnšmekři v Plzni. Ve Švejk restaurant Tivoli na Klatovské odstartovala "Zabijačka mistrů cechu řeznického". Potrvá až do čtvrtka 25. února.

Už ve středu dopoledne to nejen přímo v restauraci, ale i před ní pořádně vonělo. Oficiálně začala tradiční zabijačka a s ní spojené hody, které restaurace pořádá každým rokem. "Máme připravené speciální menu. V nabídce je tlačenka, jitrničky, jelita, samozřejmě máme prdelačku nebo-li zabijačkovou polévku. Nabízíme i všechny ostatní speciality z prasátka. Příprava trvala tři dny, začali jsme v neděli. Myslím si, že zásoby máme dostatečné, takže kdokoliv bude mít chuť, tak může přijít, musí být samozřejmě místo," říká majitel restaurace Martin Válka.

Hned v první den hodů byl v době obědů o tradiční zabijačkové dobroty velký zájem. "Lidé si hodně objednávají ovar, samozřejmě zájem je o zabijačkovou polévku a zkouší i ta klasická jídla jako bůček se špenátem a podobně," hodnotí Martin Válka. O tom, že si mistři řezníci i kuchaři dali skutečně záležet svědčí i fakt, že jen bůček se pekl pomalu šest hodin.

Začátek dvoudenní zabijačky si nenechaly ujít ani děti z nedaleké základní školy, které si mohly na místě vyzkoušet i něco z řeznického řemesla. "Pro děti je to dnes něco, co běžně nevidí. Takže viděly půlku zavěšeného prasete, zkoušely tipovat maso, soutěžily a viděly i výrobu jitrnic. Navíc si mohly vyzkoušet, jak míchat ingredience a jitrnice připravovat," popisuje majitel restaurace. Na začátku hodů mohli navíc zájemci nakupovat dobroty přímo u řezníků před samotnou restaurací.

Zabijačkové hody probíhají ve Švejk restaurantu Tivoli už pravidelně každý rok na konci února nebo na začátku března. Také letos je o pochoutky z pašíka velký zájem a ti, kdo si chtějí lahůdky dopřát, by si skutečně měli místo dopředu rezervovat na telefonním čísle 377 423 377. Více informací najdete také na webových stránkách zde nebo na facebooku.

FOTO: QAP.CZ, Martin Válka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství