Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Házenkáři před branami finále! O víkendu otevřou sérii s Karvinou

11.05.2018 9:54

Házenkáři Plzně mají před sebou samotný vrchol sezóny. Už o víkendu otevřou finálovou sérii na palubovce Karviné, kde je stoprocentně čekají tuhé boje...

2017.09.27-190918-3014v

Fanoušci plzeňské házené jsou na nohou. Už v sobotu vstoupí kádr Talentu po roce opět do finálových bojů. Zatímco v minulé sezóně mu v cestě k titulu stála Dukla, tentokrát je to Karviná. A právě Slezané jsou favority.

Svěřenci trenéra Tonara zamíří k finálovým bojům už v průběhu pátku. Samotné brány závěrečné série play-off pak otevřou v sobotu 12. května od 18 hodin.

"Nejedeme tam v roli favorita, což nám možná trošičku vyhovuje. Ale teď jsme ve finále, není na co čekat, všichni do toho půjdeme na plné koule. S Karvinou se sportovně popereme o zlato. Věřím, že to bude krásná série. I pro diváky, v Karviné i potom v Plzni,“ říká pro klubový web plzeňský kouč Michal Tonar starší.

Plzeň v minulé sezóně brala po mistrovské sérii stříbro. Naopak Karviná se letos do finále probojovala po osmi letech a vyhlídky má opravdu silné. Ve finále Českého poháru nicméně Talent Karvinou překonat dokázal a zvítězil v něm tak po 20 letech (více zde). Jisté ale je, že obrovskou zkouškou pro plzeňské střelce bude opět zejména brankář Marjanovič. Kádr Karviné se ovšem v průběhu sezóny dokázal obecně dostat do skvělé formy. "Je to pro nás velký úspěch, protože mužstvo jsme utvářeli teprve v této sezoně a je plné mladíků, když nepočítám matadory Brůnu s Marjanovičem. Když to přeženu, kdo před sezonou znal Plačka, Drzyzgu, Soláka nebo Nantla? Ti kluci teď mají splněno a finále si můžeme užít,“ říká pro web extraligy karvinský trenér Michalisko.

Druhé finálové utkání je na programu v neděli 13. května od 10:30. V Plzni bude finálová série pokračovat příští víkend. Jistotou je třetí utkání v sobotu 19. května od 11 hodin v městské hale na Slovanech. Případný čtvrtý zápas by se hrál v neděli 20. května od 17 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT