QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velikonoce ve znamení nehod! Záchranáři zažili perné svátky

23.04.2019 8:54

Hodně perné svátky má za sebou Krajská záchranná služba Plzeňského kraje. Krom běžných výjezdů záchranáře ve velkém zaměstnaly nehody....

DN 2 OA Brod n. Tichou (1)

Krajští záchranáři mají za sebou velmí náročné svátky. Hned o pátku začalo přibývat nehod. Zásahy u havárií pak záchranku zaměstnaly v podstatě během všech svátečních dnů, nechyběla ani tragická nehoda. Bourali automobilisté, motorkáři i cyklisté.

"Několik menších dopravních nehod se stalo hned na Velký pátek. Zatímco z bouračky u Tisové odvezli záchranáři nezletilého chlapce, u Dobříva havarovali dva senioři. Naštěstí všichni utrpěli lehčí zranění. V sobotu řidiči chybovali v Boru, Plasích či Číčově. V neděli si již jedna z nehod vyžádala oběť na životě. Na Rokycansku mezi obcemi Medový Újezd a Strašice narazil řidič r. 1959 do stromu a zůstal zaklíněný ve voze. Přes veškerou snahu mu záchranáři již nedokázali pomoci. Bouralo se ovšem také v Plzni, Borovech či Novákovicích. V Klášteru u Nepomuka se převrátil Jeep a tři účastnící havárie skončili v nemocnici. Motocyklisté havarovali například v Měčicích, Pasečnici nebo Zbiroze. Všichni byli se středně těžkým poraněním transportováni do nemocnic," shrnuje zásahy posledních dnů Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Bohužel série nehod pokračovala také o Velikonočním pondělí. V Plzni se bouralo na křižovatce ulic Korandova a Hálkova, k nehodě museli záchranáři vyjíždět i do Vochova. U Kdyně jeden z automobilů vylétl ze silnice a skončil na střeše, u Petrovic na Sušicku se další vůz převrátil na bok. Naštěstí v těchto případech už neměly nehody tragické následky.

Bilance velikonočních svátků nicméně zarazila i samotné záchranáře. "Všechny nehody se staly za ideálních světelných podmínek a na suché vozovce. Záchranáři apelují na všechny účastníky silničního provozu, aby se chovali zodpovědně," uzavírá Vítězslav Sladký.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24