QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velká záchranná akce! Jezevčíka dostávali hasiči z potrubí přes šest hodin - FOTKY

26.11.2019 10:49

Víc jak šest hodin usilovali hasiči o záchranu jezevčíka, který uvízl v kanalizačním potrubí v obci na Klatovsku. Kanalizaci museli dokonce otevřít rozbrusem...

1_postcard
1_postcard12

Velká záchranná akce se rozjela v obci Mokrosuky na Klatovsku v pondělí před osmou hodinou večer. Hasiči o záchranu psa bojovali až zhruba do druhé hodiny v úterý nad ránem.

Do kanalizačního potrubí se dostal drsnosrstý jezevčík. "Toto vedení mělo asi 200 metrů. Zvíře zalezlo tak daleko, že i při použití veškerých dostupných prostředků se ho hasičům nedařilo dostat ven. Za přispění místních, kteří disponovali kanalizační kamerou, se povedlo psa lokalizovat," popisuje mluvčí hasičů Petr Poncar.

Nakonec došlo na skutečné záchranné práce a nasazen musel být i bagr. "Po konzultaci situace se starostou obce se přikročilo k odbagrování části komunikace a obnažení kanalizačního potrubí. Hasičům se podařilo rozbrusem otevřít kanalizační trubku a milého jezevčíka poslední dva metry k vytvořenému otvoru dostrkat uzavřenou natlakovanou hadicí "B". Poté si ho převzal majitel," dodává mluvčí krajských hasičů.

Místo události bylo následně zajištěno a předáno starostovi obce. Hasiči byli na místě víc jak šest hodin, zásah byl ukončený až zhruba kolem čtvrt na tři v úterý nad ránem.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24