Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie dopadla podezřelé z loupeže na náměstí v Plzni

01.01.2016 10:56

Jen pár dnů stačilo policistům, aby dopadli dvojici mladíků, která má podle všeho na svědomí útok na muže na náměstí Republiky v Plzni.

FOTO_QAP_CZ (9)

Velmi rychlý spád mělo vyšetřování loupeže, ke které došlo na začátku tohoto týdne v centru Plzně. Policie po několika dnech dopadla dvojici mladíků, kteří měli zaútočit na 22letého muže na náměstí Republiky.

K napadení mladíka došlo v podvečer 28. prosince přímo na centrálním náměstí západočeské metropole. "Na muže zaútočili pěstmi a kopy nohou, kdy údery vedli především do oblasti hlavy. V bití pokračovali i poté, co poškozený v důsledku útoku upadl na zem. Během ataku se pachatelé pokusili napadenému z ruky strhnout pozlacené náramkové hodinky. Nakonec poškozenému odcizili zlatý řetízek a mobilní telefon a z místa utekli," popsala útok policejní mluvčí Hana Štefflová. Podrobnosti najdete v článku zde.

Policie po pachatelích pátrala a přes média žádala i veřejnost o spolupráci. To se nakonec vyplatilo. Dvojici mladých Slováků policie během pár dnů dopadla i díky svědkovi. "Policisté z Městského ředitelství Plzeň dnes 31. prosince 2015  v 18:30 hodin zadrželi pravděpodobné pachatele trestného činu loupeže. Muži byli zjišteni na základě informace od náhodného občana. Jedná se o dva muže slovenské státní příslušnosti, kteří se toho jednání měli dopustit v Plzni dne 28. prosince 2015. Kriminalisté na základě souhlasu státní zástupkyně umístili podezřelé muže do policejní cely," potvrdil policejní mluvčí Jan Koželuh.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT