Vandalové v Rokycanech poškodili výzdobu v květináčích. Město hledá viníky

24.04.2024 9:01

K nepochopitelnému činu došlo o uplynulém víkendu. Na kamerových záznamech není pachatelům vidět do obličeje. Město žádá o pomoc veřejnost.

vandal květináče_0424_město Rokycany (3)
vandal květináče_0424_město Rokycany (3)vandal květináče_0424_město Rokycany (1)vandal květináče_0424_město Rokycany (2)vandal květináče_0424_město Rokycany (4)vandal květináče_0424_město Rokycany (5)vandal květináče_0424_město Rokycany

"O sobotní noci 20. 4. 2024 dva pachatelé poničili jarní výzdobu města umístěnou v květináčích na parkovišti u Základní školy ulice Míru. Dle kamerových záznamů se jedná o 2 pachatele, kteří přišli zcela záměrně ke květináčům ve 21.59 hodin, poničili květiny a ve 22.03 hodin odešli zpět pravděpodobně i s některými rostlinami směrem ke kašně u školy k ulici Komenského," uvedlo město Rokycany na sociálních sítích.

Na kamerových záznamech není pachatelům vidět do obličeje. "Zároveň se kolem 22. hodiny pohybovali v daném prostoru další osoby, v inkriminovaný čas projíždělo místem také osobní vozidlo, které následně zaparkovalo poblíž rohu parkoviště vedle bílého dodávkového vozu směrem k budově obchodního domu Žďár," říká mluvčí města.

"Žádáme občany a řidiče, pokud se stali svědky dané události, aby se obrátili na Městskou policii Rokycany (telefon 156, služebna: Masarykovo náměstí 1). Děkujeme všem za spolupráci," dodala mluvčí.

Není to poprvé, co se město potýká s ničením výzdoby města. Na začátku dubna zmizela z květináče v ulici Palackého zasazená vrba. Městská policie Rokycany dohledala dle kamerových záznamů pachatelku a uložila jí blokovou pokutu.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT