Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň porazila Dinamo Záhřeb a veze z Chorvatska cenné body

26.10.2023 23:04

Plzeň je prozatím v základní skupině Evropské konferenční ligy stoprocentní. Nezměnilo to ani dnešní utkání v Záhřebu, hlavním městě Chorvatska.

Chorý 2023_FCVP

Ve čtvrtek 26. října se v Chorvatsku odehrálo třetí kolo základní skupiny Evropské konferenční ligy, ve kterém vyzvalo domáci Dinamo Záhřeb fotbalový klub FC Viktoria Plzeň. Plzeň do dnešního utkání vévodila tabulce základní skupiny Evropské konferenční ligy, dnešním vítězstvím si pozici upevnila.

Utkání začalo ve vysokém tempu, v 18. minutě se Plzeň dostala do šance, kdy Kopic přihrál balón na dobře postaveného Erika Jirku, ten ale minul bránu. Naopak Dinamo pohrozilo v 26. minutě, kdy ze standardní situace Marko Bulat trefil tyč. 

V druhé polovině utkání po faulu na Hranáče kopala Viktoria penaltu. Ujal se toho Tomáš Chorý, který s jistotou poslal míč doprostřed brány. Plzeň se tak dostala do vedení 0:1. V 93. minutě utkání poslal míč do sítě domácích i Pavel Šulc, byl však v ofsajdu a branka tak nebyla uznána. 

Viktoria Plzeň porazila Dinamo Záhřeb 0:1.

Překvapením v sestavě Viktorky byl osmnáctiletý gólman Viktor Baier, pro kterého byl dnešní duel premiérou v plzeňském áčku. Vychytal nulu a přispěl tak k cennému vítězství v základní skupině Evropské konferenční ligy.

Foto FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství